Foto: lenka1503
Postup
-
1
V kastróli dáme zovrieť vodu s maslom a so soľou. Keď sa maslo roztopí, prisypeme múku a uvarímu hustú kašu ktorá sa odliepa od hrnca. Odstavíme a do horúcej kaše po jednom riadne rozmiešame vajíčka. Miešame vareškou nie mixérom!!! Cesto dáme do cukrárenského vrecka a na suchý plech striekame kolieska v dvoch vrstvách na seba. pečieme pri 220°C asi 20 minút. Rúru počas pečenie neotvárame!!! Vychladnuté veterníky prerežeme na polovicu.
- 2
PLNKA: Do suchého hrnca dáme polovicu cukru a spravíme karamel. Po troške prilievame mlieko vo zvyšku (cca 100-150ml) vymiešame puding, ktorý pridáme do mlieka. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh a pridáme ho do pudingu. Puding necháme vychladnúť. Zo šlahačiek a mlieka potrebného na ne vyšlaháme tuhú šlahačku.
- 3
Spodnú časť veterníka potrieme pudingom, naň šlahačka a prikryjeme vrchnou časťou. Vrch veterníka postriekame roztopenou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
veterniky robil moj muz na vianoce a sisky ja minule na obed :-)
varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-veterniky/25273-rece...
dakujem za recept, urcite vyskusame :)
Veterníky miluje môj zať. Je to moja nočná mora. Nikdy nevládzem cesto vytláčať cez ozdobnú špičku zo sáčku. Mám aj staré plátené. Možno mám husté cesto. Potrebovala by som pri mne nejakého učiteľa. :-)
Mám rešpekt z veterníkov, Tvojmu manželovi gratulujem.
ani ja to nevladzem vytlacit, preto ich robi moj muz :-D :-D :-D