Veterníky

Autor receptu: lenka1503

Postup

  1. V kastróli dáme zovrieť vodu s maslom a so soľou. Keď sa maslo roztopí, prisypeme múku a uvarímu hustú kašu ktorá sa odliepa od hrnca. Odstavíme a do horúcej kaše po jednom riadne rozmiešame vajíčka. Miešame vareškou nie mixérom!!! Cesto dáme do cukrárenského vrecka a na suchý plech striekame kolieska v dvoch vrstvách na seba. pečieme pri 220°C asi 20 minút. Rúru počas pečenie neotvárame!!! Vychladnuté veterníky prerežeme na polovicu.
  2. PLNKA: Do suchého hrnca dáme polovicu cukru a spravíme karamel. Po troške prilievame mlieko vo zvyšku (cca 100-150ml) vymiešame puding, ktorý pridáme do mlieka. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh a pridáme ho do pudingu. Puding necháme vychladnúť. Zo šlahačiek a mlieka potrebného na ne vyšlaháme tuhú šlahačku.
  3. Spodnú časť veterníka potrieme pudingom, naň šlahačka a prikryjeme vrchnou časťou. Vrch veterníka postriekame roztopenou čokoládou.