Veterníky
Veterníky s vanilkovým krémom a ovocím
Autor receptu: redakcia
Postup- Vodu s maslom, cukrom a so soľou necháme zovrieť.
Keď zovrie, stiahneme zo sporáka, pomaly prisýpame múku
a poriadne premiešame.
Miešame dovtedy, pokiaľ sa
cesto neoddeľuje od hrnca aj od
varešky a má tvar gule či malého
bochníka. Necháme vychladnúť
a primiešame jedno vajíčko po
druhom. Buď ručne,
alebo kuchynským
robotom. Cesto
potom vložíme do
cukrárenského
vrecka a na plech
s papierom na pečenie striekame veterníky.
- Do rúry predhriatej na
210 stupňov vložíme plech
s veterníkmi a po 10 minútach teplotu znížime na
180 stupňov. Rúru nesmieme počas pečenia otvoriť. Pečie sa asi 15 minút, závisí od rúry.
- Krém: Vyšľaháme smotanu
s vanilkovým cukrom,
zmiešame s mascarpone. Krém preložíme do cukrárenského vrecka
a plníme rozrezané vychladnuté veterníky. Navrch
dáme vždy ovocie a preložíme
vrchnou časťou veterníka.
|