Veterníky

Veterníky s vanilkovým krémom a ovocím

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Vodu s maslom, cukrom a so soľou necháme zovrieť. Keď zovrie, stiahneme zo sporáka, pomaly prisýpame múku a poriadne premiešame. Miešame dovtedy, pokiaľ sa cesto neoddeľuje od hrnca aj od varešky a má tvar gule či malého bochníka. Necháme vychladnúť a primiešame jedno vajíčko po druhom. Buď ručne, alebo kuchynským robotom. Cesto potom vložíme do cukrárenského vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame veterníky.
  2. Do rúry predhriatej na 210 stupňov vložíme plech s veterníkmi a po 10 minútach teplotu znížime na 180 stupňov. Rúru nesmieme počas pečenia otvoriť. Pečie sa asi 15 minút, závisí od rúry.
  3. Krém: Vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom, zmiešame s mascarpone. Krém preložíme do cukrárenského vrecka a plníme rozrezané vychladnuté veterníky. Navrch dáme vždy ovocie a preložíme vrchnou časťou veterníka.