Drobné pečivo

Venčeky zo šľahačkového cesta (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborné koláčiky, ktoré dlhšie vydržia. Nenáročná príprava aj pre začiatočníkov. Poďte vyskúšať na blížiace sa sviatky, naozaj potešia.

50 ks
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Múku preosejeme, pridáme studené maslo pokrájané na menšie kúsky a postupne prilejeme smotanu a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie, odložíme do chladničky stuhnúť, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie a urobíme mlynčekom alebo tvorítkom venčeky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Práškový a vanilínový cukor zmiešame a upečené venčeky za horúca obalíme. Dobrú chuť.