Drobné pečivo
Venčeky zo šľahačkového cesta (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborné koláčiky, ktoré dlhšie vydržia. Nenáročná príprava aj
pre začiatočníkov. Poďte vyskúšať na blížiace sa
sviatky, naozaj potešia.
50 ks porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Múku preosejeme, pridáme studené maslo pokrájané na menšie kúsky a postupne prilejeme smotanu a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie, odložíme do chladničky stuhnúť, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a urobíme mlynčekom alebo tvorítkom venčeky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Práškový a vanilínový cukor zmiešame a upečené venčeky za horúca obalíme. Dobrú chuť.