Venčeky so syrovou penou a s údeným lososom fotorecept
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 5. novembra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
120 g |
|
40 g |
|
4 ks |
|
200 ml |
|
|
|
Plnka: | |
400 g |
|
160 ml |
|
200 g |
|
|
|
|
|
160 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Odpaľované cesto: V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom. Do vriacej vody naraz prisypeme preosiatu múku a sústavne intenzívne miešame. Cesto by sa po pár minútach nemalo lepiť ani na hrniec, ani na varechu a malo by vytvoriť guľu. Cesto restujeme aspoň štyri minúty a preložíme do misky. Po miernom vychladnutí do cesta pridávame jedno vajce po druhom a vpracujeme do cesta.
-
2
Cesto dáme do cukrárskeho vrecúška zvnútra pogumovaného (aby sa nám lepšie pracovalo). Na plech vystlaný papierom alebo fóliou na pečenie vytlačíme cesto do tvaru venčekov. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňoch. Keď sa venčeky zväčšia a začnú sa mierne zafarbovať, znížime teplotu o 40 stupňov a dopečieme.
-
3
Na plnku dohladka rozmixujeme nakrájaný tvrdý syr s nátierkovým maslom a dochutíme. Smotanu vyšľaháme a vmiešame do syrovej zmesi. Plnku vložíme do cukrárskeho vrecúška a plníme rozkrojené venčeky. Na plnku dáme plátky údeného lososa a prikryjeme druhou časťou venčekov.
Diskusia k receptu