Veľkonočný mazanec (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Super cesto:).....a krásne sa trha výborne sa s nim pracuje vrelo odporúčam...na vianočku,pletenec a či mazanec:)

2
porcie
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Z cukru,droždia a trošky mlieka necháme vykysnuť kvasok-(v hrnčeku rozotrieme droždie s cukrom do tekuta,pridáme troška teplého mlieka a necháme v teple).
  2. Kvasok pridáme do muky s vajičkom,vlažným mliekom zvyšným cukrom,rozpustenou herou a troškou rumu.Pridáme citronovú koru a štipku muškatového kvetu,soľ a nakoniec hrozienka v rume namočene. Cesto vymiesime nema byť ani tuhe ani riedke.
  3. Ked je vypracovane nechame kysnuť.Po vykysnutí vypracujeme hladký bochník,ktorému v strede urobíme krížik,položíme na vymas­tený plech a necháme cca 10-15 minút podkysnuť:)
  4. Mazanec potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme platkami mandlí.
  5. Pečeme zhruba 45 minut, cca 170°C..každý podľa svojej rury možme ak by sa nam pripekal ale ešte nieje hotový z vnutra stačí prikryť.a tu je narezaný:)....z predu, s džemíkom a masielkom a zo zadu:D ...Veľkonočné raňajky:)