Veľkonočný mazanec (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Super cesto:).....a krásne sa trha výborne sa s nim pracuje vrelo odporúčam...na vianočku,pletenec a či mazanec:)
2 porcie |
45 minút na 160 °C |
Postup
- Z cukru,droždia a trošky mlieka necháme vykysnuť kvasok-(v hrnčeku rozotrieme droždie s cukrom do tekuta,pridáme troška teplého mlieka a necháme v teple).
- Kvasok pridáme do muky s vajičkom,vlažným mliekom zvyšným cukrom,rozpustenou herou a troškou rumu.Pridáme citronovú koru a štipku muškatového kvetu,soľ a nakoniec hrozienka v rume namočene.
Cesto vymiesime nema byť ani tuhe ani riedke.
- Ked je vypracovane nechame kysnuť.Po vykysnutí vypracujeme hladký bochník,ktorému v strede urobíme krížik,položíme na vymastený plech a necháme cca 10-15 minút podkysnuť:)
- Mazanec potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme platkami mandlí.
- Pečeme zhruba 45 minut, cca 170°C..každý podľa svojej rury možme ak by sa nam pripekal ale ešte nieje hotový z vnutra stačí prikryť.a tu je narezaný:)....z predu, s džemíkom a masielkom a zo zadu:D ...Veľkonočné raňajky:)