Tento recept sa mi páči , lebo je jednoduchý, zvládneme to aj my ..náctileté, je pri ňom zábava a čo viac , je veľmi Zobraziť celý popisTento recept sa mi páči , lebo je jednoduchý, zvládneme to aj my ..náctileté, je pri ňom zábava a čo viac , je veľmi ale veľmi chutný
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
50 g |
|
200 ml |
|
75 g |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
40 g na kvások |
|
50 ml vlažné |
|
1 KL |
|
1 ks na potretie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Kvások : Rozdrobené droždie zmiešame s cukrom a vlažným mliekom. Cesto : Všetky suroviny zmiešame s kváskom vo väčšej misky. Zmes vymiesime na hladké cesto tak aby sa odlepovalo od stien misy. Povrch cesta posypeme múkou a dáme na teplé miesto kysnúť podľa potreby 30- 60 min.
-
2
Z vykysnutého cesta odoberieme 1/4 cesta. Zo zvyšku cesta tvarujeme malé guľaté slimáky a ukladáme na plech vystlaný papierom tesne vedľa seba do tvaru baránka. Podľa chuti ich môžeme naplniť nejakou plnkou( makovou , lekvárom...) ale nemusíme.
-
3
Z odloženého cesta vytvarujeme hlavu, ucho, nohy a chvost. Nakoniec baránka potrieme vajíčkom, necháme trochu ešte podkysnúť a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 min 180 °C.
Diskusia k receptu