Veľkonočný baranček

Autor receptu: lucsar

piekla som podľa Adriany Polákovej s menšou úpravou. Hoci je už po sviatkoch, pridávam aj tak :)

12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme si bielky a žĺtky, bielky si môžeme hneď vyšľahať. Žĺtky si vymiešame poriadne s cukrom - práškovým aj vanilkovým. Postupne zašľaháme olej. Ďalej primiešame múku s KP. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
  2. Formu na barančeka si poriadne vymažeme maslom a vysypeme nahrubo polohr. múkou aby baranček šiel ľahko vyklopiť. Použila som kameninovú ťažkú formu. Cesto nalejeme, formu zatvoríme a dáme piecť na 180 st. približne 50 minút. Rúru si predhrejeme.
  3. Po upečení formu vytiahneme, necháme vychladnúť kým sa dá chytiť do rúk, pokojne aj hodinu. Potom už len vyklopíme, barančeka posypeme práškovým cukrom a urobíme oči. Použila som dekoračnú posýpku - mám takú farebnú, tak som vybrala dve modré zrniečka, ktoré som trošku omaslovala a prilepila..