Veľkonočný baranček
Autor receptu: lucsar
piekla som podľa Adriany Polákovej s menšou úpravou. Hoci je už po sviatkoch, pridávam aj tak :)
12 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme si bielky a žĺtky, bielky si môžeme hneď vyšľahať. Žĺtky si vymiešame poriadne s cukrom - práškovým aj vanilkovým. Postupne zašľaháme olej. Ďalej primiešame múku s KP. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
- Formu na barančeka si poriadne vymažeme maslom a vysypeme nahrubo polohr. múkou aby baranček šiel ľahko vyklopiť. Použila som kameninovú ťažkú formu. Cesto nalejeme, formu zatvoríme a dáme piecť na 180 st. približne 50 minút. Rúru si predhrejeme.
- Po upečení formu vytiahneme, necháme vychladnúť kým sa dá chytiť do rúk, pokojne aj hodinu. Potom už len vyklopíme, barančeka posypeme práškovým cukrom a urobíme oči. Použila som dekoračnú posýpku - mám takú farebnú, tak som vybrala dve modré zrniečka, ktoré som trošku omaslovala a prilepila..