Veľkonočné kapsičky na chrenovej omáčke
Autor receptu: vojna
Tento recept som robieval na veľkonočnú nedeľu. Na recept môžeme použiť kuracie prsia,
morčacie prsia alebo bravčové rezne a to buď kare alebo stehno. Ako prílohu zemiakové
alebo brokolicové pyré.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na veľké plátky ( ja to robím tak, ako by som otváral motylie krídla), naklepeme na tenko posolíme. Na každý platok položíme časť vajca, kúsok syra, kúsok klobásy, zelené bylinky a za oriešok masla. Všetko zabalíme do kapsičky (mešca) podviažeme niťou.
- Rozpustíme maslo a mäso opečiem zo všetkých stran. Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka, mäso vyberieme. V smotane rozhabarkujeme hladkú múku a vlejeme do vývaru, miešame do zhustnutia. Pridáme postrúhaný chren a povaríme. Dochutíme soľou, korením a kurkumou. Musí mať peknú žltú farbu. Odstraníme nite z kapsičiek, uviažeme tam pažiťku.
- Uvarenú brokolicu alebo zemiaky rozmixujeme pridáme soľ, smotanu, maslo a muškátový orech a dobre znova rozmixujeme. Dáme na tanier, pridáme kapsičku a podlejeme chrenovou omáčkou. Dobrú chuť.