Veľkonočná hrudka s kôprom a cviklou
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
480 minút príprava |
90-120 minút na 175 °C |
Postup- Vajcia rozmiešame s mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový kvet a pomaly varíme, až zmes začne hrudkovatieť. Vzniknutú masu vylejeme do gázy alebo utierky a necháme ju odkvapkať a v chlade stuhnúť. Najlepšie cez noc.
- Červenú repu umyjeme, zabalíme do alobalu a na 175 °C pečieme 1,5 – 2 hodiny. Upečenú repu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Z horčice, oleja, soli, mletého čierneho korenia, cukru a citrónovej šťavy spravíme dresing, ktorý zmiešame s červenou repou.
- Vychladnutú hrudku obalíme v najemno nakrájanom kôpre. Podávame s červenou repou a s chlebom.
|