Veľkonočná hrudka s kôprom a cviklou

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
480 minút
príprava
90-120 minút
na 175 °C

Postup

  1. Vajcia rozmiešame s mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový kvet a pomaly varíme, až zmes začne hrudkovatieť. Vzniknutú masu vylejeme do gázy alebo utierky a necháme ju odkvapkať a v chlade stuhnúť. Najlepšie cez noc.
  2. Červenú repu umyjeme, zabalíme do alobalu a na 175 °C pečieme 1,5 – 2 hodiny. Upečenú repu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Z horčice, oleja, soli, mletého čierneho korenia, cukru a citrónovej šťavy spravíme dresing, ktorý zmiešame s červenou repou.
  3. Vychladnutú hrudku obalíme v najemno nakrájanom kôpre. Podávame s červenou repou a s chlebom.