Vegetariánsky guláš
Autor receptu: bonpari
Je to skôr niečo ako zeleninová polievka, no v konečnom dôsledku to má naozaj gulášovú
chuť. A predsa len to mäso nepotrebujeme jesť každý deň. A opäť to je veľmi rýchly a
ľahký receptík, teda ho zvládnu aj začiatočníci.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu si nakrájame nadrobno a orestujeme ju na troche oleja. Keď má sklovitú farbu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
- Pridáme bujóny a koreniny, každý podľa chuti. Ja dávam mletú rascu, sladkú červenú papriku, mleté čierne korenie, chilli, majoránku, keď mám, tak aj gulášové korenie, záleží len na vás. Trošku popražíme a zalejeme jednou polovicou leča. Vody dolejeme odoka, no ja mám takú mierku, že stačí tak 3 cm nad zemiaky. Keby sa jej veľa odparilo, alebo bola polievka neskôr príliš hustá, voda sa dá doliať vždy.
- Kým sa nám "guláš" varí, rozmixujeme druhú polovicu leča s múkou na hladkú kašu. Keď budú zemiaky uvarené, primiešame múkovú zmes, necháme prevrieť, prípadne doriedime vodu a môžeme papať. Samozrejme najlepšie s čerstvým chlebíkom.