Vegetariánske pečené zemiaky s bryndzou
Vegetariánsky recept na pečené zemiaky s bryndzou, vznikol skombinovaním viacerých receptov (a vynechaním mäsa).
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
10 ks |
|
125 g |
|
3 PL |
|
1 ks väčšia |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Umyté neošúpané zemiaky rozpolíme. Pekáč aj polky zemiakov zvrchu potrieme olivovým olejom. Zemiaky posypeme rascou a dáme piecť na 200 °C.
- 2
Vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Cibuľu ošúpeme, nakrájame a na oleji v panvici opečieme na slabom ohni.
- 3
Pred dopečením na zemiaky nanesieme vrstvu vymiešanej bryndze so smotanou. Necháme ešte asi 15 minút dopiecť.
- 4
Po dopečení vyberieme z rúry, ozdobíme cibuľkou a čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým šalátom alebo s kyslým mliekom.
Tiež pečené zemiaky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu