Pečené zemiaky
Pečené zemiaky

Vegetariánske pečené zemiaky s bryndzou

woykas - bez fotkywoykas, 27. marca 2021
Vegetariánske pečené zemiaky s bryndzou
Foto: woykas

Vegetariánsky recept na pečené zemiaky s bryndzou, vznikol skombinovaním viacerých receptov (a vynechaním mäsa).

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

10 ks
125 g
3 PL
1 ks väčšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté neošúpané zemiaky rozpolíme. Pekáč aj polky zemiakov zvrchu potrieme olivovým olejom. Zemiaky posypeme rascou a dáme piecť na 200 °C.

  2. 2

    Vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Cibuľu ošúpeme, nakrájame a na oleji v panvici opečieme na slabom ohni.

  3. 3

    Pred dopečením na zemiaky nanesieme vrstvu vymiešanej bryndze so smotanou. Necháme ešte asi 15 minút dopiecť.

  4. 4

    Po dopečení vyberieme z rúry, ozdobíme cibuľkou a čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým šalátom alebo s kyslým mliekom.

Diskusia k receptu