Vegetariánske pečené zemiaky s bryndzou
Foto: woykas
Vegetariánsky recept na pečené zemiaky s bryndzou, vznikol skombinovaním viacerých receptov (a vynechaním mäsa).
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Umyté neošúpané zemiaky rozpolíme. Pekáč aj polky zemiakov zvrchu potrieme olivovým olejom. Zemiaky posypeme rascou a dáme piecť na 200 °C.
- 2
Vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Cibuľu ošúpeme, nakrájame a na oleji v panvici opečieme na slabom ohni.
- 3
Pred dopečením na zemiaky nanesieme vrstvu vymiešanej bryndze so smotanou. Necháme ešte asi 15 minút dopiecť.
- 4
Po dopečení vyberieme z rúry, ozdobíme cibuľkou a čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým šalátom alebo s kyslým mliekom.
Tiež pečené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu