Pečené zemiaky

Vegetariánske pečené zemiaky s bryndzou

Autor receptu: woykas

Vegetariánsky recept na pečené zemiaky s bryndzou, vznikol skombinovaním viacerých receptov (a vynechaním mäsa).

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Umyté neošúpané zemiaky rozpolíme. Pekáč aj polky zemiakov zvrchu potrieme olivovým olejom. Zemiaky posypeme rascou a dáme piecť na 200 °C.
  2. Vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Cibuľu ošúpeme, nakrájame a na oleji v panvici opečieme na slabom ohni.
  3. Pred dopečením na zemiaky nanesieme vrstvu vymiešanej bryndze so smotanou. Necháme ešte asi 15 minút dopiecť.
  4. Po dopečení vyberieme z rúry, ozdobíme cibuľkou a čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým šalátom alebo s kyslým mliekom.