Pečené zemiaky
Vegetariánske pečené zemiaky s bryndzou
Autor receptu: woykas
Vegetariánsky recept na pečené zemiaky s bryndzou, vznikol
skombinovaním viacerých
receptov (a vynechaním mäsa).
2 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Umyté neošúpané zemiaky rozpolíme. Pekáč aj polky zemiakov zvrchu potrieme olivovým olejom. Zemiaky posypeme rascou a dáme piecť na 200 °C.
- Vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Cibuľu ošúpeme, nakrájame a na oleji v panvici opečieme na slabom ohni.
- Pred dopečením na zemiaky nanesieme vrstvu vymiešanej bryndze so smotanou. Necháme ešte asi 15 minút dopiecť.
- Po dopečení vyberieme z rúry, ozdobíme cibuľkou a čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým šalátom alebo s kyslým mliekom.