Vegan datľové tyčinky

Autor receptu: timifour

Sladké mlsanie môže byť aj bez výčitiek. Tieto datľové tyčinky sú bez pridaného cukru.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na vytvorenie korpusu si v mixéri rozdrvíme na malé kúsky kešu. Postupne pridáme kokos a chvíľu mixujeme. Pridáme vykôstkované datle, ryžový sirup a mixujeme, dokým sa nám všetko spojí do lepkavej hmoty. Pripravíme si papier na pečenie, vysypeme naň náš korpus a vytvoríme z toho obdlžník približne 1/2 cm hrubý. Vložíme do mrazničky a vrhneme sa na karamel.
  2. Na vytvorenie nášho perfektného karamelu, vložíme všetky ingrediencie do mixéru a mixujeme až sa nám vytvorí hladká hmota. Vyberieme z mrazničky korpus a karamel natrieme na vrch. Vložíme opäť do mrazničky, kým si vytvoríme čokoládu.
  3. Asi najzdravšiu "čokoládku" si vytvoríme tak že, rozotpený olej, agéve (alebo voliteľné sladilo) a kakao si zmiešame v miske. Čokoládu nalejeme na vrch karamelu a rozotrieme ju po celej ploche. Posledný krát vložíme naše datlové tyčinky do mrazničky aspoň na 2 hodinky, aby nám poriadne stuhli. Potom už len vyberieme, ľubovoľne narežeme a papáme.
  4. Dúfam, že sa vám tento recept páčil :)