Vegan datľové tyčinky
Autor receptu: timifour
Sladké mlsanie môže byť aj bez výčitiek. Tieto datľové tyčinky sú bez pridaného cukru.
Postup
- Na vytvorenie korpusu si v mixéri rozdrvíme na malé kúsky kešu. Postupne pridáme kokos a chvíľu mixujeme. Pridáme vykôstkované datle, ryžový sirup a mixujeme, dokým sa nám všetko spojí do lepkavej hmoty.
Pripravíme si papier na pečenie, vysypeme naň náš korpus a vytvoríme z toho obdlžník približne 1/2 cm hrubý.
Vložíme do mrazničky a vrhneme sa na karamel.
- Na vytvorenie nášho perfektného karamelu, vložíme všetky ingrediencie do mixéru a mixujeme až sa nám vytvorí hladká hmota.
Vyberieme z mrazničky korpus a karamel natrieme na vrch.
Vložíme opäť do mrazničky, kým si vytvoríme čokoládu.
- Asi najzdravšiu "čokoládku" si vytvoríme tak že, rozotpený olej, agéve (alebo voliteľné sladilo) a kakao si zmiešame v miske.
Čokoládu nalejeme na vrch karamelu a rozotrieme ju po celej ploche.
Posledný krát vložíme naše datlové tyčinky do mrazničky aspoň na 2 hodinky, aby nám poriadne stuhli.
Potom už len vyberieme, ľubovoľne narežeme a papáme.
- Dúfam, že sa vám tento recept páčil :)