Variácia na chlieb vo vajci (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Niekedy zostane nevyužité pečivo, strúhanku robievam z čerstvého chleba, a tak, aby nevyšlo nazmar, robievam takéto raňajky. Zväčša v sobotu alebo nedeľu, cez týždeň niet času. A vysmažiť ho ako "bundáškenér" (chleba vo vajci) sa nie vždy chce...

2
porcie
5 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Staršie pečivo pokrájam na kocky,
  2. ktoré zľahka opražím na oleji do chrumkava. Pozor, nie celkom dozlatista, nerobím krutóny. Pridám nadrobno nakrájanú cibuľu a
  3. ešte chvíľu popražím. Cibuľka je pekne do sklovita, chrumkavá. Podľa počtu stravníkov pridám vajíčka,
  4. jemne prisolím (pečivo je slané, tak so soľou opatrne) a spravím praženicu.
  5. Do hotového jedla primiešam najemno nasekanú peržlenovú vňať a chutné raňajky sú hotové. Stačí už len čaj podľa chuti a ľubovôle.