Variácia na chlieb vo vajci (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Niekedy zostane nevyužité pečivo, strúhanku robievam z čerstvého chleba, a tak, aby
nevyšlo nazmar, robievam takéto raňajky. Zväčša v sobotu alebo nedeľu, cez týždeň
niet
času. A vysmažiť ho ako "bundáškenér" (chleba vo vajci) sa nie vždy chce...
2 porcie |
5 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Staršie pečivo pokrájam na kocky,
- ktoré zľahka opražím na oleji do chrumkava. Pozor, nie celkom dozlatista, nerobím krutóny. Pridám nadrobno nakrájanú cibuľu a
- ešte chvíľu popražím. Cibuľka je pekne do sklovita, chrumkavá. Podľa počtu stravníkov pridám vajíčka,
- jemne prisolím (pečivo je slané, tak so soľou opatrne) a spravím praženicu.
- Do hotového jedla primiešam najemno nasekanú peržlenovú vňať a chutné raňajky sú hotové. Stačí už len čaj podľa chuti a ľubovôle.