Vareškový zákusok

tkatka - fotkatkatka, 22. októbra 2009
Vareškový zákusok
Foto: tkatka

Chutný zákusok

50
porcií
45 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
1 ks
200 g
120 g
2 ks
2  PL
150 ml
 štipka
180 g
4 PL
3 PL
300 g
40 g




Postup

  1. 1

    Cesto: K preosiatej múke s kyp­riacim práškom pridáme cu­kor, soľ, rozpustený tuk, vajcia, olej a mlieko. Všetko spolu v mis­ke zmiešame. Vypracujeme hustejšie cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto vložíme do prehriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme 25 až 30 mi­nút. Po upečení druhým koncom varešky urobíme po celom ceste jamky.

  2. 2

    Poleva: V rajnici rozpustíme maslo, pridáme rum a vodu a primiešame cukor s kakaom. Za stáleho miešania pomaly varíme, kým nevznikne hladká poleva. Polevu necháme mierne vychladnúť, potom rovnomerne nalejeme na upečené cesto a tým naplníme aj všetky jamky.

Diskusia k receptu

evas13
Niečo fantastické, jednoduché a dobré. Pripravila som ho k nášmu výročiu sobaša/so šľahačkou na vrchu/ a bolo to jedinečné. Mňaaam. Ďakujem
tkatka
Nemáš za čo! :) Som rada že chutili :)
nadia56
uz som ho piekla, je ozaj vyborny, vsetkym chutil, tvoj recept si ukladam do kk,
olca
vyzerá výborne,idem nan :)
tkatka
@3sandra3 kakaová poleva ide nato čo je v recepte (maslo, rum, voda, cukor a kakao). Čokoládová poleva už neide nato.
ketty3811
@tkatka ,to cesto treba nechať vychladnúť alebo tie jamky robiť do horúceho a hneď naliať polevu?dnes by som ho chcela vyskúšať.:-)
tkatka
@ketty3811 prepáč že píšem neskoro, jamky treba robiť hneď po upečení, polevu spraviť nechať trošku vychladnúť a potom naliať.
bambulka368
dnes som ho urobila podla tvojho receptu, no namiesto rumu som pridala domacu ceresnovicu... je vyborny :)
janealli
Koláčik som práve upiekla, je to taká rýchlovka, len ho mám dosť nízky, ale chutí dobre. Nabudúce buď pridám suroviny do cesta, alebo upečiem na menšom plechu. Vďaka za recept na expresný koláč.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia