Vanilkový jogurt
Vanilkový stečený jogurt s granolou, ovocím a medom
Autor receptu: redakcia
Takto božsky nikdy nebudú chutiť raňajky, ak použijete len obyčajný jogurt.
4 porcie |
25 (+ odkvapkanie) minút príprava |
Postup
- Jogurt vyklopíme do misy. Vanilkový struk rozkrojíme a vyškrabeme z neho dužinu. Vmiešame ju do jogurtu a ten potom zabalíme do gázy, ktorú sme predtým trikrát preložili do tvaru štvorca. Bochníček jogurtu zabalený v gáze položíme na sitko a uložíme do chladničky, kde ho necháme odkvapkať do druhého dňa.
- Orechy nasekáme. Na suchú panvicu nasypeme ovsené vločky, kokosové lupienky a nasekané orechy, všetko spolu opražíme dozlatista. Pripravenú granolu necháme vychladnúť. Černice a čučoriedky preberieme, krátko opláchneme a necháme osušiť.
- Odkvapkaný vanilkový jogurt premiešame a rozdelíme do misiek. Pokvapkáme ho podľa chuti tekutým medom, pridáme granolu a čerstvé ovocie.
- Ak bude odkvapkaný syr priveľmi hustý, rozmiešame ho s lyžičkou tekutého medu na krémovejšiu konzistenciu, až potom rozdelíme do misiek. Granolu môžeme pripraviť z rôznych vločiek, napríklad z bezlepkových pohánkových. A pridať môžeme akékoľvek orechy, ktoré máme práve poruke. Výborné sú aj plátky mandlí. Pri restovaní môžeme prisypať aj ľanové
alebo tekvicové semienka.