Vanilkové rožteky
Foto: Simca7769
12-15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo s ostatnými surovinami spracujeme na pevné cesto, ktoré necháme niekoľko hodín v chlade.
- 2
Pred ďalším spracovaním necháme cesto zohriať na izbovú teplotu. Nesmie však úplne zmäknúť.
- 3
Cesto vytvarujeme na šúľok cca 2 cm hrubý a nakrájame na kúsky, ktoré vytvarujeme do rožtekov.
- 4
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 12-15 minút na 180 °C. Upečené rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Tiež vanilkové rožteky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jasné že tam ide pravý vanilkový cukor, iný ani nepoužívame, vyrábame si ho doma... dcérenka má recept na rožteky odo mňa. (Do veľkého zaváracieho pohára s jemne mletým kryštálovým cukrom pridať vanilkový lusk...prekrojený, vnútro lusku vyškrabkať a primiešať do cukru, uzatvoriť, občas pretrepať a o pár týždňov máte krásny voňavý vanilkový cukor). Balenie van. cukru nemá 50 g, ale tam predsa nie je uvedené že jedno balenie dať, ale 50 g cukru. A pôvodný recept bol z menšieho množstva, ale sme si ho upravili na väčšie, lebo tieto rožteky sú fakt fantastické a bol problém s tým, že do Vianoc sa zjedli :-) S obaľovaním v cukre nie je problém, obaľujeme ešte horúce rovno z plechu, vtedy najlepšie chytí na ne cukor, nelámu sa pri obaľovaní ani sa nezlepia v krabici.