Vanilková pannacotta s ovocím

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Smotanu s obsahom vyškrabaného vanilkového struku a 50 g kryštálového cukru privedieme do varu a prevaríme. (V doslovnom preklade pannacotta znamená prevarená šľahačka, respektíve varená šľahačka.) Prevarenú smotanu precedíme cez jemné sitko.
  2. Želatínu dáme na štvrťhodinu napučať do studenej vody a potom ju vložíme do teplej ochutenej šľahačky. V žiadnom prípade nesmieme ďalej variť, pretože želatína by stratila účinok. Nalejeme do formičiek a tri hodiny necháme tuhnúť v chladničke.
  3. Pannacottu vyklopíme na tanier a aranžujeme s jahodovým pyré, ktoré pripravíme tak, že jahody povaríme s hnedým cukrom, počas 15 minút odparíme a rozmixujeme. Necháme vychladnúť a na tanier štetcom urobíme vzor. Na tento vzor naukladáme bobuľové ovocie. Pridáme mätový med: med zmiešame s nasekanou čerstvou mätou.