Vanilková pannacotta s ovocím
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Smotanu s obsahom vyškrabaného vanilkového struku a 50 g kryštálového cukru privedieme do varu a prevaríme. (V doslovnom preklade pannacotta znamená prevarená
šľahačka, respektíve varená šľahačka.) Prevarenú smotanu precedíme cez jemné
sitko.
- Želatínu dáme na štvrťhodinu napučať do studenej vody a potom ju vložíme do teplej ochutenej šľahačky. V žiadnom prípade nesmieme ďalej variť, pretože želatína by stratila účinok. Nalejeme do formičiek a tri hodiny necháme tuhnúť v chladničke.
- Pannacottu vyklopíme na tanier a aranžujeme s jahodovým pyré, ktoré pripravíme tak,
že jahody povaríme s hnedým cukrom, počas 15 minút odparíme a rozmixujeme. Necháme vychladnúť a na tanier štetcom urobíme vzor. Na tento vzor naukladáme bobuľové ovocie. Pridáme mätový med: med zmiešame s nasekanou čerstvou mätou.
|