Foto: medovnicek
Mala som chuť na makovo jabĺčkovú štrúdľu a moja voľba padla na túto. Recept som získala na www.mimibazar.sk od užívateľky miinka. A môžem už Zobraziť celý popisMala som chuť na makovo jabĺčkovú štrúdľu a moja voľba padla na túto. Recept som získala na www.mimibazar.sk od užívateľky miinka. A môžem už len skonštatovať, že som vybrala dobre. S cestom sa veľmi dobre pracuje a štrúdľa mi chuťou veľmi pripomína ťahanú.
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
2 ks |
|
200 g |
|
štipka |
|
Cesto na potieranie: | |
3 PL |
|
3 PL |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
|
|
Okrem toho na potieranie: | |
|
|
Na posyp: | |
|
Postup
-
1
Do misy dáme hladkú múku, rozhabarkované vajíčka, kyslú smotanu a soľ.
-
2
Miesime prstami, kým sa cesto nezačne odliepať od misky a z rúk.
-
3
Polohrubú múku zmiesime s bravčovou masťou a túto zmes dáme na cca dve minúty do mikrovlnky, aby povolila a dala sa dobre rozotierať
-
4
Prvé cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske úplne na tenko.
-
5
Na vyvaľkané cesto rozotrieme zmes z masti a múky
-
6
Zatočíme do závinu
-
7
Závin rozkrojíme na päť častí
-
8
A odložíme na 1/2 hodinu do chladu. Ja som ich naskladala do misky a dala do chladničky.
-
9
V priebehu odpočinku cesta si pripravíme plnku. Ja som očistila jablká, ktoré som nakrájala na plátky. A okrem toho som si namlela mak.
- 10
Potom jednotlivé kúsky postupne odoberáme z chladničky, vytvarujeme z nich bochníčky a každý jeden na pomúčenej doske vyvaľkáme úplne na tenko, mne sa dalo cesto vaľkať úplne až do "priesvitna"
- 11
Cesto zľahka potrieme roztopenou masťou alebo olejom. Použila som bravčovú masť.
- 12
Navrstvíme plnku, ja som posypala mletým makom, pokládla som nakrájané jabĺčka, trocha som ich osladila, pridala som vanilkový a aj škoricový cukor - to už je na každého chuti
- 13
Zrolujeme do závinu, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme roztopenou masťou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 C.
- 14
Keď vrch štrúdlí zozlátne, vyberieme z rúry a znovu potrieme roztopenou masťou
- 15
Necháme chvíľku vychladnúť a pocukrujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 10
Aj ja ju robievam,pre nás doma je tá najlepšia,len som ju nefotila.
@marienka44 nehnevaj sa, ale tvoj dotaz si čítam až teraz - ja si myslím, že by cesto v mrazničke mohlo vydržať, ale nemám to vyskúšané