Valentínske cupcakes
Foto: hame
Suroviny
150 g |
|
200 g |
|
90 g |
|
1 lyžička |
|
štipka |
|
200 g |
|
3 ks |
|
60 g |
|
1 lyžička |
|
170 g |
|
Náplň: | |
200 g |
|
1 kvapka |
|
podľa potreby |
|
2 lyžice |
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s polámanou čokoládou a primiešame kakao. Miešame pokiaľ sa nám všetko dobre nespojí. Prelejeme do väčšej misy a dáme mierne vychladnúť.
- 2
Múku zmiešame so sódou bikarbónou, práškom do pečiva a štipkou soli. V ďalšej miske vyšľaháme vajcia s cukrom, ktoré potom vlejeme do čokoládovej zmesi a dobre premiešame.
- 3
Do masy prisypeme asi tretinu múky. Pridáme kyslú smotanu a premiešame. Nakoniec pridáme zvyšnú múku a vypracujeme hutné cesto.
- 4
Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a každý naplníme pripraveným cestom do dvoch tretín. Pečieme v predhriatej rúre 20 – 25 minút na 180 °C. Upečené cupcakes necháme úplne vychladnúť.
- 5
Pripravíme si náplň – smotanový syr zmiešame s malinovým džemom, podľa chuti môžeme prisladiť a dofarbiť ružovým potravinárskym farbivom.
- 6
Vrchnú časť každého cupcake zrežeme a vykrajovátkom v tvare srdiečka vykrojíme malé srdiečko uprostred. Na zvyšnú časť cupcaku natrieme pripraveným krémom a prikryjeme vrchnou časťou. Nakoniec pocukrujeme práškovým cukrom na ozdobu.
Tiež cupcakes:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu