Vajíčková nátierka trochu inak

anett91 - fotkaanett91, 30. marca 2016

Suroviny

4 PL
1 ks
1 ks
2 ks
2 ks uvarené
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Uvaríme si vajíčka. Po vychladnutí očistíme a nakrájame na drobno. (Ja ich pretláčam cez koliečko na zemiaky.)

  2. 2

    Pridáme maslo (veto, rama a pod..), nadrobno nakrájanú papriku, reďkovku a pór (podľa chuti).

  3. 3

    Pridáme na jemno nastrúhaný cesnak, tavený syr a trochu petržlenovej vňate. Poriadne premiešame. Nakoniec dochutíme soľou, čiernym korením a mletou paprikou. Podávame s pečivom. :)

Diskusia k receptu

drajan
Robím veľmi podobne, len pridám namiesto petržlen. vňate pažitku, alebo najemno nakrájanú zelenú časť póru, jarnú cibuľku či v sezóne cesnak medvedí. Občas syr vymením za bryndzu či tvaroh. Dobrých, jednoduchých nátierok nie je nikdy dosť! Výborný receptík!
anett91
Ďakujem za pekné komentáre :) @Drajan ďakuj za tip, vyskúšam nabudúce s bryndzou ;)
majok
Veľmi dobré. Mal som vajcia z Veľkej noci, boli zafarbené na modro. Výsledok bol ako nátierka zo šmolka ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia