Vajíčko, mäsko a šošovička (fotorecept)
	        Autor receptu: alexdidi 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 200 °C  | 
 
 Postup- Šošovicu preberieme, opláchneme a na 1 hodinu namočíme do studenej vody.
 - Mäso umyjeme, osušíme a porežeme na 4 plátky. Pekáčik vymastíme masťou a uložíme tam plátky mäsa. Osolíme, okoreníme a posypeme drvenou rascou. Navrch ešte posypeme 1/2 porezanej cibule, 2 strúčiky cesnaku a vločky masti. Pri tomto jedle používam masť, ale môžete použiť aj olej. Masť používam málo, ale tu sa hodí viac ako olej.
 - Prikryjeme alobalom a pečieme 20 minút pri 200st.C.
 - Vodu v ktorej sa močila šošovica vylejeme a šošovicu dáme variť s bobkovým listom. Varíme bez soli asi 30 minút do mäkka. Medzitým si na masti opečieme zvyšnú pokrájanú cibuľu a cesnak Pridáme múku a urobíme zásmažku. Odstavíme. Keď trochu vychladne pridáme mletú červenú papriku, majoránku a málo studeného mäsového vývaru. Premiešame.
 - Uvarenú šošovicu pridáme k zásmažke a krátko spolu povaríme. Na záver môžeme pridať trochu vínneho octa alebo citrónovej šťavy, soľ a korenie.
 - Z mäsa po 20 minútach pečenia odstránime alobal a pečieme ďalších 20 minút. Pripravíme si aj 4 volské oká.
 - Na tanier dáme šošovicu, plátok mäsa a volské oko. Pokvapkáme masťou z výpeku mäsa. Podávame s chlebom, bagetou, pečivom....
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |