Vajíčko, mäsko a šošovička (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Šošovicu preberieme, opláchneme a na 1 hodinu namočíme do studenej vody.
  2. Mäso umyjeme, osušíme a porežeme na 4 plátky. Pekáčik vymastíme masťou a uložíme tam plátky mäsa. Osolíme, okoreníme a posypeme drvenou rascou. Navrch ešte posypeme 1/2 porezanej cibule, 2 strúčiky cesnaku a vločky masti. Pri tomto jedle používam masť, ale môžete použiť aj olej. Masť používam málo, ale tu sa hodí viac ako olej.
  3. Prikryjeme alobalom a pečieme 20 minút pri 200st.C.
  4. Vodu v ktorej sa močila šošovica vylejeme a šošovicu dáme variť s bobkovým listom. Varíme bez soli asi 30 minút do mäkka. Medzitým si na masti opečieme zvyšnú pokrájanú cibuľu a cesnak Pridáme múku a urobíme zásmažku. Odstavíme. Keď trochu vychladne pridáme mletú červenú papriku, majoránku a málo studeného mäsového vývaru. Premiešame.
  5. Uvarenú šošovicu pridáme k zásmažke a krátko spolu povaríme. Na záver môžeme pridať trochu vínneho octa alebo citrónovej šťavy, soľ a korenie.
  6. Z mäsa po 20 minútach pečenia odstránime alobal a pečieme ďalších 20 minút. Pripravíme si aj 4 volské oká.
  7. Na tanier dáme šošovicu, plátok mäsa a volské oko. Pokvapkáme masťou z výpeku mäsa. Podávame s chlebom, bagetou, pečivom....