Plnené vajcia

Vajíčka s cviklovo-avokádovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Všetci poznajú rozprávku Soľ nad zlato, kuchári by však pokojne mohli napísať inú rozprávku – Vajce nad zlato. Považujem ho za základ gastronómie, za topsurovinu každej kuchyne. V mnohých jedlách hrá hlavnú úlohu, v ďalších iba nenápadnú a ešte častejšie neviditeľnú. A predsa je tam – v stovkách skvelých jedál, koláčov a dezertov, omáčok...

4
porcie
70 minút
príprava

Postup

  1. Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme, pozdĺžne prerežeme a vyberieme žĺtky.
  2. Cviklu uvaríme, očistíme, rozmixujeme a pomocou sitka zbavíme prebytočnej vody. Cviklu zmiešame s popučenými žĺtkami, dochutíme soľou, korením a zmes nastriekame do vajíčok.
  3. Avokádo popučíme vidličkou a ochutíme, lyžičkou nanesieme na cviklovú plnku a dozdobíme.