Vaječný likér

Vaječný likér Kofilák podľa Petra Leitgeba

Autor receptu: tartletka

Kalíšok sladkého lahodného likéru si na sviatky určite radi vychutnáme, najmä ak je domáci.* Náš vaječný likér sme doplnili ešte skvelou čokoládovou tyčinkou Kofila s kávovou náplňou.

2 fľaše (po 400 ml)
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do mixéra dáme žĺtky, polovicu cukru a dáme vyšľahať.
  2. V hrnci zmiešame zvyšný cukor, smotanu, mlieko a sladené kondenzované mlieko.
  3. Z vanilkového struku vyberieme zrniečka a pridáme ich do hrnca spoločne so strukom, zahrejeme a poriadne zamiešame.
  4. Keď je zmes zahriata a premiešaná, pridáme za stáleho miešania aj vyšľahané žĺtky s cukrom a privedieme k varu.
  5. Hneď ako zmes začne vrieť, tak teplotu zmiernime a poriadne miešame, kým nám to trochu nezhustne.
  6. Vo vodnom kúpeli rozpustíme tyčinku Kofila a pridáme ju do zmesi. Struk vyberieme predtým, než budeme mixovať. Všetko poriadne rozmixujeme tyčovým mixérom. Dáme vychladiť.
  7. Do vychladenej zmesi pridáme alkohol a znovu poriadne mixujeme, aby sa všetko krásne spojilo. Plníme do pripravených fliaš, ktoré uzavrieme a skladujeme v chladničke.
  8. Viac Kofila receptov nájdete na https://www.orioncokolada.cz/sk/KofilaRecepty