Vaječný koňak

nofretete - bez fotkynofretete, 21. februára 2013

Tento recept má už vyše 100 rokov.

30 minút
príprava

Suroviny

20 dg
4 ks
1 ks
0,5 l
1 plechovka




Postup

  1. 1

    Práškový cukor (môže byť aj kryštálový, ale o to ho bude treba dlhšie miešať), vanilkový cukor vymiešať so žĺtkami poriadne do peny, potom postupne prilievame sladené kondenzované mlieko a nakoniec pomaly pridávame za stáleho miešania vodku.

Diskusia k receptu

xxlka
Či má 100 rokov neviem. Ale keď som bola mladá a pekná /teraz som len pekná/, tak vtedy toto bol hit.Pravda okrem Bolsu. Pre toho kto nato mal, kto nie ten si robil vaječný, alebo čokoládový doma.
jody
Recept sa mi páči. Len si nie som istá s tou plechovkou mlieka v roku 1913...
nofretete
Historie firmy Mlékárna Hlinsko, a.s. se píše od roku 1939, kdy zástupci firmy Nestlé zahájili výstavbu mlékárny. Ta byla dne 1.dubna 1943 uvedena do provozu. Jako první byla zahájena výroba sušeného mléka, mléka pro děti, sušeného podmáslí a zahuštěného mléka.
zdroj:  www.tatramleko.cz/o-spolecnosti.php...

Predovšetkým si potom treba pozrieť históriu fi. Nestlé. Je to veľmi zaujímavé. Na exkurzii v Tatramlieku v Hlinsku som bola, škoda že v Nestlé nie. Zahustené mlieko je veľmi stará vec. Tento rcp máme od tetky ktorá už bola dosť stará keď ho dala mojej mame a tetuška už je dávno mŕtva, a to moja mama už bude mať 70 r.
1x jitka4
1etelka
ja robím podobne, len miesto vodky dávam rum je to jemnejšie.
nofretete
a vidíš 1etelka, ja som to raz skúšala s rumom a nikomu to nechutilo, hold, na čo sme kto naučený od mladi, to asi každému chutí najviac :-) Ale ma napadla jedna vec, dávaš do toho náš UM alebo pravý kubánsky? Ja to chcem skúsiť ešte s kubánskym rumom
1x ivi321
astheart
S kubánským rumem radši ne. Má specifickou chuť a vůni (vůbec to nepřipomíná náš rum) a mám za to, že by to celé pokazil...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia