Vajcia v radostnej omáčke

Autor receptu: zemo

Čo môže byť pre horúce, obnažené vajce na tvrdo radostnejšie, ako ochladiť sa v príjemnej omáčke a chladničke? Preto som takto recept nazval. Je to pohostenie pre návšetvu na spôsob ruských vajec. No úplne iné.

25 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si na tvrdo uvaríte 10 vajec. (Môže byť aj menej, u nás to robíme z jedného toho oného, čo sa v nich predávajú) Keď ich uvaríte, dajte ich oddýchnuť do studenej vody. Lepšie sa šúpu.
  2. Omáčka je jednoduchá. Najprv si na veľmi jemne nakrájajte cibuľu a nasekajte petržlenovú vňať. Dajte to do misky, kde pridajte aj ostatné ingrediencie. Dobre, ale dobre vymiešajte. Musí vás ruka bolieť. Alebo mixér vzdychať od námahy.
  3. Vajcia ošúpte a poukladajte do inej misky a zalejte omáčkou. Dajte tak na hodinu, dve do chladničky.