Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Úžasný jablkovo-tvarohový obrátený zákusok videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 6. decembra 2022

Fantasticky chutný koláčik, ktorý zvládne naozaj každý. Hodí sa na oslavu, na sviatky, alebo len tak ku káve na posedenie s rodinkou, alebo Zobraziť celý popisFantasticky chutný koláčik, ktorý zvládne naozaj každý. Hodí sa na oslavu, na sviatky, alebo len tak ku káve na posedenie s rodinkou, alebo priateľmi. Je výborný aj ako studený dezertík.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C
Úžasný jablkovo-tvarohový obrátený zákusok (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
300 g
300 g
6 ks
1 ks (šťava aj kôra)
6 PL
3 PL
1 KL
Jablková plnka:
6 ks
1 dl
50 g
Tvarohová plnka:
500 g
150 g
1 dl
2 PL
1 ks
1 ks
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Jablká očistíme a postrúhame na jemné plátky. Tvaroh, jogurt, kakao, cukre a žĺtok zmiešame do jemného krému. Na cesto si najprv do penista vyšľaháme celé vajíčka, cukor a vodu. Následne pridáme múku, do ktorej sme zamiešali 1 KL prášku do pečiva. Ďalej pridáme postupne aj citrónovú kôru, šťavu aj olej.

  2. 2

    Pekáč rozmeru 38x28cm vystelieme alobalom a pomažeme ho maslom. Vysypeme strúhankou a rozložíme rovnomerne jablká, ktoré posypeme cukrom. Ja som dala 1 dl, to úplne stačí. Na jablká poukladáme kúsky masla a nanesieme tvarohovú plnku. Nakoniec to celé zalejeme cestom. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na 45 minút.

  3. 3

    Upečený koláčik necháme celkom vychladnúť. Vychladnutý obrátime /vyklopíme na tácku a stiahneme alobal. Koláčik podľa chuti polejeme roztopenou čokoládou. Ja som poliala aj tmavou aj bielou čokoládou. Skladujeme v chladničke.

  4. 4

    Koláčik je úžasnej chuti. Kombinácia jabĺk, kakaového tvarohu a citrónového cesta je jednoducho fantastická. Naozaj vrelo odporúčam vyskúšať každému. Je super jednoduchý na prípravu a naozaj len z jednoduchých surovín. Prajem dobrú chuť !

    Úžasný jablkovo-tvarohový obrátený zákusok (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

sobon
Nadherne a urcite je paradny, skoda ze som az teraz uvidela recept akurat som dopiekla tvoje jablkove pite, je to naozaj najlepsie pite🙂🙂 tento tiez upeciem dakujem za super recepty👍
cesminaz
@blissofplants dakujem❤ @sobon som rada, že Pité chutí a verím, že ani tento koláčik nesklame. Táto kombinácia chutí je neuveritelne dobrá, človek by to ani nečakal🥰 Pekný deň všetkým.
haji
Pěkný receptík, plný jablek, tvarohu, vděčná dobrota! Díky za inspiraci!