Úžasná ľahká letná tortička

Autor receptu: suzziyummy

Vrelo odporúčam :-) Najlepšia je na tom tá plnka. Chutí úplne ako pribináčik :-) Bola som celá nedočkavá a hned po dokončení torty som si z nej musela odkrojiť. Preto nemám fotku celej torty :D

8
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme korpus. Žĺtka vyšľaháme s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme múku, vodu a olej. Nakoniec pridáme vyšľahané bielky. Všetko dobre premiešame a pečieme cca 30-45min na 180° (proste kým sa neupečie).
  2. Pripravíme si plnku. Tvaroh, smotanu, cukor, citrónovú kôru spolu zmiešame vo veľkej miske. Potom prisypeme Dr. Oetker Ole puding a miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky.
  3. Vychladnutý korpus prerežeme na pol, obidve časti natrieme lekvárom (my sme natreli náš najlepší domáci višňový lekvár). Potom roztrieme 1/2 plnky a spojíme. Zvyšnú 1/2 plnky roztrieme po okraji a čo nám ostane aj po vrchu torty. Nám veľa neostalo, pretože plnka nám tak chutila, že sme ju vyjedali už pri natieraní. Tortu ozdobíme ovocím a ak ste plnku na kraji torty objedli ako my, zakryte to roztopenou čokoládou :D. Dobrú chuť!