Uralské rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. mája 2016

Tento zákusok som piekla na rodinnú oslavu..

20
porcií
60 minút
príprava
2x15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto: biele
500 g
200 g
200 g
1 ks
1 PL
1 KL
Cesto: tmavé
250 g
200 g
100 g
50 g
2 PL
1 ks
1 KL
Okrem toho:
200 g strúhané
3-4 PL
Krém:
750 ml
8 PL
300 g
300 g
2 bal
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Pripravila som si biele cesto... všetky uvedené suroviny som zmiesila a dobre vypracovala.

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som rozdelila na 2 rovnaké časti.

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som pripravila suroviny na kakaové cesto. Všetko som zmiesila a dobre vypracovala...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Toto cesto som rozvážila na 2 rovnaké časti... Vymiesené a vypracované cesto som zabali do fólie a uložila do chladničky. Musí byť stuhnuté poriadne, aby sa dalo strúhať... Ak málo chladí chladnička, použite mrazničku.

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokiaľ mi tmavé cesto tuhlo pripravila som si biele cesto... Rozvaľkala som ho na veľkosť môjho plechu 27x37 cm... Obidva biele diely...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Orechy som nemlela, ale strúhala nožom, ale si pokrájajte podľa vášho uváženia...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto som potrela marhuľovým lekvárom....

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...posypala orechmi...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a upiekla... Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 15 min.

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Oba pláty upečené, som nechala chladiť. Pripravila som si krém, ktorý som po vyšľahaní rozdelila na dve časti.

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Oba pláty upečené...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na podnos som dala prvý plát, potrela som ho polovicou krému...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    tento obrázok som zabudla pridať... Ide o strúhané cesto, najprv ide na biele cesto lekvár, na lekvár orechy a na orechy som nastrúhala kakaové cesto... Musí byť dobre zamrznuté. Keďže sa jedná o maslové cesto, v ruke sa rýchlo ohrieva a topí, treba sa ponáhľať so strúhaním...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na vrchný krém som urobila bielu čoko polevu, nechala stuhnúť a pokrájala som na rezy. Žiaľ, toto som nefotila, ospravedlňujem sa. Prajem vám dobrú chuť...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

haji
Izi, jako vždy, krásný zákusek - přímo výstavní, prostě nádhera sama. Prosím, kukni na postup, vypadla věta se strouháním tmavého těsta - 8 - 9 bod. Hlásím se do řady loudilů na první místo, jeden maličký kousíček ochutnám a hned zase půjdu!! Tleskám, jsi šikulka!! Krásný večer přeji!
mesiar50
Prekrásne rezy a ich chuť musí byť lahodná o čom ani nepochybujem.
Gratulujem srdečne milá Izabella929.
1x haji
vierik
Izabelka krásny koláčik ako vždy.To tmavē cesto si strúhala na orechy a potom piekla ? Teda si myslím ....♥
1x lianka
jack
Veľmi pekné milá Izka.Keď budem mať orechy určite skúsim.
izabella929
@vierik , áno tmavé zmrazené cesto sa strúha na orechy...a tak sa pečie...oba cestá rovnako...@haji , spomenula som v tom texte, kde píšem o chladení...ale jasné, že tmavé cesto sa strúha na orechy...už to z časových dôvodov nemožem teraz opraviť, ale opravím to určite...Ďakujem vám všetkým za milé komentáre...ale písala som aj to , že som to piekla na oslavu a tak som teda investovala viac do cesta...je to trošku nákladnejší zákusok...ale chutný...
haji
@Izabella929 (28.5.2016 22:21)
Díky, Izi, se v tom orientuji, jsou tu i začátečníci, proto jsem lobovala. U mě jsou to úžasné řezy a vlastně strouháním jsou z krku 2 vyvalování! Pro mě výhra! haha Takovou oslavu bych si dala líbit, Izi! Mávám!
sracz
Provokácia ako na pokračovanie, šikovná @izabella929 aj keĎ chutná a milá! ....... a Tvoju "výhovorku" na rodinnú oslavu, Izka naša, beriem aj s navijákom!
annan
Pridávam sa s chválou aj ja,ten sa musí vyskúšať.len neviem či sa tak podarí.Ukladám d KK.
remcula
Nádherně popsaný a vyfocený fotopostup! Jaj jak bych si já dala!!! :-D
izabella929
@terinka55 ,@3sandra3 ,ďakujem za pochvalu.-)@sracz , myslíš, že píšem len tak , čo ma napadne? Ferko skutočne som piekla na rodinnú oslavu..vďaka za milé slová.-)@monty469 ,potešila si ma.-)@cesminaz , skutočne zákusky chutili všetkým.-)@zuzanka1367 ,určite by si si pochutnala..)@soncya , vďaka.-)@annan , ver mi, že keď človek chce, všetko sa podarí.-)@remcula , ďakujem za pochvalu.-) Všetkým vám ďakujem za milé komentáre..)
staja
Výtvor hodný profesionálky. Krásne.
izabella929
@staja , veľmi pekne ďakujem.-) od vtedy, ako som ich upiekla iba nad tým, špekulujem, ako by sa dali urobiť tieto rezy bez toľko masla...dúfam len, že na niečo prídem...)@kukulienka71 ,mal síce trošku inak vyzerať, ale toto už dnes neriešim...nikdy nepečiem ten istý zákusok 2x...vďaka vám obom za milé komentáre.-)
tiginko
Izka teba by mali dať do Guinessovej knihy rekordov práve za to, že nikdy nepečieš ten istý zákusok dvakrát. Zaslúžila by si si spočítať všetky tvoje krásne zákusky, ktoré si doteraz vytvorila. Určite by si šokovala, myslím v tom dobrom slova zmysle. Si podľa mňa na Vareche unikát. Si jedna z mála prispievateľov Varechy, s ktorou by som sa chcela raz osobne stretnúť...
ribana
Izabella929 musim povedat ze mas sikovne ruky a dobre srdce . Zakusok vyzera fantasticky a pri citani sa mi az slinky zbehli mnam :) tvoj receptik si ukladam do KK >3
palokuchki
Izabelka vsetky tvoje zakusky su prvotriedne. Mas moj obdiv. Aj s tym presnym krajanim sa ti asi nikto nevyrovna.
izabella929
@palokuchki , jej Danielka ako dlho som ťa tu nevidela..si môj vzor a ďakujem pekne za milé slová...)))možno to krájanie je perfektné, ale zase neovládam mnoho ďalších grífov...napokon na tom nezáleží...žiaden človek nevie všetko.-)veľmi pekne ďakujem za milý komentár z ďalekej Austrálie.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia