Univerzálna korenená omáčka (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Recept pochádza opäť z Medzinárodnej kuchárky autorky Juliana A. Fialová a
kolektív. Varím ho už zopár rokov a je naozaj univerzálny. Kniha uvádza, že pochádza z
Kanady, kto vie :) Možno osloví aj vás. Postup- Pripravíme si a nakrájame suroviny. Dávam opäť do pozornosti túto šikovnú pomôcku na krájanie cibule.
- Všetko naládujeme na panvicu - cibuľka, soľ, ocot, cukor, worchester, chilli, MČK, kečup, voda. Alternatívne môžete použiť rajčiny, rajčinový pretlak, potom treba omáčku náležite dochutiť, ja som sa držala receptu :)
- Varíme za občasného miešania hodnú chvíľu (15-20 min.), keď treba, ešte podlejte vodou, ale nech to má stále konzistenciu omáčky, neodporúčam chutnať, lebo je to neskutočne dobré už v tejto fáze.
- Uvarená je, keď zredukuje, cibuľka zmäkne a za varechou sa robí pekná cestička.
- Je doslova univerzálna, sladko-kyslá, korenistá, pikantná. Môžete podávať k varenému mäsku, grilovanej zelenine, trebárs aj na hrianky, alebo takto s cestovinami ako ja dnes. Uvarila som motýliky, po slovensky farfalle, preliala olivovým olejom.
- Pálila trošku viac, než som chcela, ale za to môžu tieto kajenské.. takže s ohňom opatrne :)
- Servírujeme napríklad takto: Cestoviny, balkánsky syr, olivy, korenená omáčka. Dobrú chuť pekelníci :)
|