Foto: marianna76
Môže sa robiť z veľkých uhoriek, ak nám vyrastú, ale lepšie to je zo šalátových veľkých uhoriek. Ak nám chýba môžme aj cuketu pridať.
9
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
20 minút
na 85 °C
na 85 °C
Postup
-
1
Uhorky nastrúhame na kolieska aj so šupkou. Cibule na polkolieska alebo aj menšie. Pridať ostatné suroviny. Ja feferónky nedávam. Dobre premiešať. 1 hod nechať odstáť.
-
2
Dáme do pohárikov aj so šťavou, ktorú uhorky pustili. Sterilizujeme 20min/85 stupnov.
-
3
Je toho 9 veľkých pohárov od horčice. Ak šťava ostane necháme si ju v chladničke na prípravu zálievky bežného šalátu, či miešaný, alebo aj iný zeleninový, rajčinový. Môžme ju pridať aj do nálevu keď zavárame uhorky celé.
Diskusia k receptu