Uhorkový šalát zaváraný na zimu

Autor receptu: rea1

Recept mám od kolegyne, ktorá ho má - ani nevie odkiaľ. Keď sa šalát odleží, má zaujímavú, trochu ostrú chuť. Je to výborný spôsob zlikvidovania nadúrody uhoriek.

Suroviny

Postup

  1. Uhorky nastrúhame na jemné kolieska, dáme do misy, pridáme 3 ČL soli, premiešame a necháme asi 3 hodiny stáť. Potom šťavu z uhoriek vyžmýkame.
  2. Do vyžmýkaných uhoriek pridáme na jemné kolieska nakrájanú cibuľu (robot všetko istí), zalejeme vychladnutým nálevom a dobre premiešame.
  3. Nálev: Uvaríme 6 dcl octu + kari + čierne mleté korenie + chilli + cukor - TO JE VŠETKO, ŽIADNA VODA!!
  4. Uhorky a cibuľu zaliate nálevom necháme stát cca 10 minút a až potom plníme do zaváracích pohárov a sterilizujeme – od zovretia 15 minút.