Uhorkový šalát zaváraný na zimu
Autor receptu: rea1
Recept mám od kolegyne, ktorá ho má - ani nevie odkiaľ. Keď sa šalát odleží, má zaujímavú, trochu ostrú chuť. Je to výborný spôsob zlikvidovania nadúrody uhoriek.
Postup
- Uhorky nastrúhame na jemné kolieska, dáme do misy, pridáme 3 ČL soli, premiešame a necháme asi 3 hodiny stáť. Potom šťavu z uhoriek vyžmýkame.
- Do vyžmýkaných uhoriek pridáme na jemné kolieska nakrájanú cibuľu (robot všetko istí), zalejeme vychladnutým nálevom a dobre premiešame.
- Nálev: Uvaríme 6 dcl octu + kari + čierne mleté korenie + chilli + cukor - TO JE VŠETKO, ŽIADNA VODA!!
- Uhorky a cibuľu zaliate nálevom necháme stát cca 10 minút a až potom plníme do zaváracích pohárov a sterilizujeme – od zovretia 15 minút.