Nie vsetci zijeme kde je zimsie a mozeme udit studenym dymom , co je dost tazke ked je vyse 30 C. Takze bocik Zobraziť celý popisNie vsetci zijeme kde je zimsie a mozeme udit studenym dymom , co je dost tazke ked je vyse 30 C. Takze bocik udeny teplym dymom.
Postup
-
1
Bocik aj s kozou , najpr kozu narezeme ostrym nozom na kocky. ( Len cez kozu nie maso). Marinadu si pripravime tradicnu ja som robil trochu inu dame do sacku a zmiesame a poriadne vmasirujeme do bocika , zavrieme ( vytlacime vzduch) a dame do ladnicky otacame 2x cez den. nechame niekolko dni ja som mal 3.
- 2
Vyberieme z marinady a dame na tanier do ladnicky a nechame cez noc osusit. Na druhy den poolejujeme a votrieme do koze hrubu sol. Rozpalime grill a dame pod grill zapiect az koza zacne praskat cca 15 -20 minut.
- 3
Pripravime si udiaren a dame najprv kozou dole udit , otocime niekolko raz ja som robil cca 3 hodiny pri cca 70 C.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Jeden z dovod preco som pridal tento sposob je ze mi bolo luto vyhodit kozu z bocika , ktora pri studenom udeni skonci cez zimu pre vtacikov ale tymto sposob je perfektna chrumkava tak ako sa pripravuje v anglickym krajinach -crackling.