Foto: tatranka
Keďže v hrncoch doznievajú vianočné dobroty,z kapustnice vyberám údené mäso.Klobásky sa pojedli a teraz prišlo na rad toto mäsko. Robievam tento obed Zobraziť celý popisKeďže v hrncoch doznievajú vianočné dobroty,z kapustnice vyberám údené mäso.Klobásky sa pojedli a teraz prišlo na rad toto mäsko. Robievam tento obed medzi sviatkami a ešte tak ráz v roku.Jednoduché,obyčajné rýchle.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g ,varené |
|
300 g žltý lúpaný |
|
trochu |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
na zasmaženie |
|
pod cibuľku a mäso,na zásmažku |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Aspoň 1 hodinu namočíme,premytý a očistený hrach.Potom vodu zlejeme.a napustíme čistú vodu,ktorú osolíme.Hrach by mal byť prekrytý vodou.
-
3
Na masti,slaninke opražíme cibuľku.
-
4
Do hrachovej kaše počas varenia občas prilejeme vodu,aby nám kaša neprihorela.Premiešame.
-
5
Do cibuľky dáme pokrájané údené mäso na plátky.Podlejeme horúcou vodou a necháme prevrieť.odstavíme.
-
6
Tri strúčiky cesnaku,postrúhame a pridáme do hrachovej kaše.
-
7
Keď je hrach mäkký,rozmyxujeme.Položíme opätovne na plyn.
-
8
Usmažíme si rúžovú zásmažku, z trochu masti,alebo oleja a troch lyžíc hladkej múky.Pridáme do kaši.
-
9
Kašu stále miešame,aby sa nám nevytvorili hrudky.
-
10
Hotová porcia.
-
11
Spoločne aj s manželom.
iny zvyk .Tvoj recept je vyborny!
.Hrachová kaša samostatne a mäso uvarené,už bolo na cibuľke a slaninke doupravované a tak pridané na kašu.Hrach a údené mäso nevarím spolu.Potrebovala som chutne spracovať mäso.Preto ten hrach zvlášť varený.
, tak Vám ďakujem za inšpiráciu šikovné žienky...