Údené mäso s hrachovou kašou - fotorecept

Autor receptu: tatranka

Keďže v hrncoch doznievajú vianočné dobroty,z kapustnice vyberám údené mäso.Klobásky sa pojedli a teraz prišlo na rad toto mäsko. Robievam tento obed medzi sviatkami a ešte tak ráz v roku.Jednoduché,obyčajné rýchle.

15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Aspoň 1 hodinu namočíme,premytý a očistený hrach.Potom vodu zlejeme.a napustíme čistú vodu,ktorú osolíme.Hrach by mal byť prekrytý vodou.
  3. Na masti,slaninke opražíme cibuľku.
  4. Do hrachovej kaše počas varenia občas prilejeme vodu,aby nám kaša neprihorela.Premiešame.
  5. Do cibuľky dáme pokrájané údené mäso na plátky.Podlejeme horúcou vodou a necháme prevrieť.odstavíme.
  6. Tri strúčiky cesnaku,postrúhame a pridáme do hrachovej kaše.
  7. Keď je hrach mäkký,rozmyxujeme.Položíme opätovne na plyn.
  8. Usmažíme si rúžovú zásmažku, z trochu masti,alebo oleja a troch lyžíc hladkej múky.Pridáme do kaši.
  9. Kašu stále miešame,aby sa nám nevytvorili hrudky.
  10. Hotová porcia.
  11. Spoločne aj s manželom.