Údené mäso s hrachovou kašou - fotorecept
Autor receptu: tatranka
Keďže v hrncoch doznievajú vianočné dobroty,z kapustnice vyberám údené mäso.Klobásky sa pojedli a teraz prišlo na rad toto mäsko.
Robievam tento obed medzi sviatkami a ešte tak ráz v roku.Jednoduché,obyčajné rýchle.
15 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Ingrediencie.
- Aspoň 1 hodinu namočíme,premytý a očistený hrach.Potom vodu zlejeme.a napustíme čistú vodu,ktorú osolíme.Hrach by mal byť prekrytý vodou.
- Na masti,slaninke opražíme cibuľku.
- Do hrachovej kaše počas varenia občas prilejeme vodu,aby nám kaša neprihorela.Premiešame.
- Do cibuľky dáme pokrájané údené mäso na plátky.Podlejeme horúcou vodou a necháme prevrieť.odstavíme.
- Tri strúčiky cesnaku,postrúhame a pridáme do hrachovej kaše.
- Keď je hrach mäkký,rozmyxujeme.Položíme opätovne na plyn.
- Usmažíme si rúžovú zásmažku, z trochu masti,alebo oleja a troch lyžíc hladkej múky.Pridáme do kaši.
- Kašu stále miešame,aby sa nám nevytvorili hrudky.
- Hotová porcia.
- Spoločne aj s manželom.