Údená roláda

Autor receptu: tiginko

Skúste dať farebnejší výzor údenému mäsu, potešia sa nielen chuťové poháriky, ale aj oči

30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z piatich vajíčok urobíme praženicu na cibuli a dáme vychladnúť. Odporúčam nesoliť, môžeme okoreniť čiernym korením. Údené mäso zomelieme, zmiešame s vajíčkami a škrobovou múčkou. Masu rozprestrieme na pomastený alobal, odporúčam použiť hrubší, určený na grilovanie, alebo obyčajný minimálne v dvoch vrstvách. Natrieme vychladnutú praženicu, posypeme nahrubo nastrúhaným tvrdým syrom a rozložíme na hrubšie pásiky nakrájanú mäsitú červenú papriku.
  2. Pomocou alobalu zrolujeme a povrch vyrovnáme a upravíme.
  3. Dobre zabalíme a dáme piecť na 200 stupňov na 1 hodinu. Po upečení necháme úplne vychladnúť a vyberieme a krájame až po uležaní a stuhnutí v chlade.