Údená makrela na farebnej zelenine

Autor receptu: martinis

Nijaký recept, len malá inšpirácia, ako naservírovať makrelu inak ako len s chlebom :) Farebné papriky, paradajka, šalát a čili zvýraznia kontrast medzi ľahkou zeleninou a údenou chuťou ryby. Fajn na leto ! ;)

1
porcia
10 minút
príprava
1-2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvici si len veľmi rýchlo pripravíme zeleninu : na lyžici oleja opečieme na kocky nakrájanú zelenú a žltú papriku, paradajku a polovicu čili papričky, nakrájanú na kolieska. Postačí minútka či dve, len aby zelenina chytila farbu.
  2. Na polovicu taniera naservírujeme opečenú zeleninu, na druhú hrať miešaného šalátu, zľahka osolíme štipkou morskej soli. Navrch uložíme údenú makrelu, pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a citrónovou šťavou, ktorá k rybám patrí.
  3. Môžme ozdobiť aj čerstvou bazalkou, doplniť pečivom a farebná večera je hotová :))
  4. Ryby mám všeobecne veľmi rád a údené obzvlášť. Údená makrela má veľmi chutné mäso, ktorého výnimočnosť je umocnená tou robustnou dymovou arómou a preto veľmi dobre kontrastuje so zeleninou. Nevedel som, čo skôr jesť, či tú šťavnatú zeleninu, chrumkavý šalát alebo rozvoniavajúcu makrelu :)