Tymianové roštenky
Autor receptu: redakcia
180 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Roštenky mierne naklepeme a vložíme do misky. Prelisovaný cesnak premiešame s nakrájanou cibuľou a olejom.
Touto marinádou potrieme roštenky z oboch strán, zalejeme ich zvyškom marinády a necháme pod pokrievkou
3 – 4 hodiny v chlade odležať. Pred prípravou roštenky vyberieme a tupým nožom z nich zotrieme marinádu do misky.
- Potom marinádu premiešame s tymianom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Na rozpálenom oleji roštenky z oboch strán opečieme. Potom na ne nalejeme zvyšnú marinádu, krátko osmažíme, osolíme a okoreníme.
- Jednotlivé porcie na tanieroch prelejeme výpekom. Podávame s ryžou alebo bielym chlebom.
|