Tymianové roštenky

Autor receptu: redakcia

180 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Roštenky mierne naklepeme a vložíme do misky. Prelisovaný cesnak premiešame s nakrájanou cibuľou a olejom. Touto marinádou potrieme roštenky z oboch strán, zalejeme ich zvyškom marinády a necháme pod pokrievkou 3 – 4 hodiny v chlade odležať. Pred prípravou roštenky vyberieme a tupým nožom z nich zotrieme marinádu do misky.
  2. Potom marinádu premiešame s tymianom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Na rozpálenom oleji roštenky z oboch strán opečieme. Potom na ne nalejeme zvyšnú marinádu, krátko osmažíme, osolíme a okoreníme.
  3. Jednotlivé porcie na tanieroch prelejeme výpekom. Podávame s ryžou alebo bielym chlebom.