Tvarožníky

Autor receptu: jatanika

Je to tradičný recept v Rusku či na Ukrajine. Volajú ich syrníky. Ale vlastne tam ide (po slovensky) tvaroh... Ako na všetky tradičné jedlá, existuje viacero receptov. Podávajú ich na raňajky alebo večeru. Ja ich robievam takto.

Suroviny

Postup

  1. Tvaroh, cukor, vajíčka a múku so sódou vymiešame. Na panvici rozohrejeme trochu oleja. Lyžičkou na ňu kladieme kôpky cesta ďalej od seba, lebo sa trochu roztečie. Zakryjeme a na veľmi slabom plameni dusíme či opekáme 10 minút. Potom obrátime, opäť zakryjeme a rovnakým spôsobom dokončíme aj z druhej strany. Vyberieme. Podávme teplé s bobuľovým ovocím alebo kompótom a kopčekom kyslej smotany. Ja som mala čučoriedky.