Tvarohový zákusok

Tvarohový zákusok

Autor receptu: sonulienka

Nepíšem fotorecept, nakoľko som fotila len časť pečenia. Tie obrázky neskôr pridám, žiaľ viac som nestihla fotiť, tak len niečo. Ale zákusok je výborný.

30 minút
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako som spomínala aspoň pár obrázkov. Tu sú suroviny.
  2. Vajíčka si oddelíme - bielky od žĺtok. Žĺtky vyšľaháme do peny s kryštálovým cukrom, pridáme preosiatu múku, kakao a kypriaci prášok a na koniec do tuha vyšľahané bielky.
  3. Tu je cesto hotové, dáme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Piekla som na plechu rozmer 42 x 32 cm. Pečieme na 200 stupňov 25-30 minút. Ale každá si musíte sledovať, určite si svoju rúru poznáte.
  4. No a tu som žiaľ musela skončiť s fotením. Ale v pečení nie, tak ideme ďalej. Urobíme si tvarohovú plnku nasledovne. Maslo izbovej teploty dobre vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Ale ešte malá poznámočka, ak máte radšej sladšie môžete si pridať viac práškového cukru. Nám stačia 2 PL. Keď máme maslo dobre vymiešané, pridáme tvaroh, kyslú smotanu, nastrúhanú kôru z jednej limetky a šťavu z dvoch limetiek. Dobre vyšľaháme a dáme do chladničky stuhnúť. Možno sa Vám bude zdať plnka riedka ale nebojte sa, ona v chladničke stuhne, nakoľko je v nej maslo.
  5. Upečený korpus vyberieme z plechu, zbavíme papiera na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zrežeme kraje a po dĺžke prekrojíme. Keď máme aj plnku stuhnutú, môžeme plniť. Plnku si rozdelíme na tri časti. Jednu väčšiu časť jednu menšiu a poslednú len asi tak dve-tri polievkové lyžice do malej mištičky. Tú dáme bokom. Jednu polovicu korpusu natrieme najväčšou časťou plnky a dáme do chladničky asi tak na 30 minút ešte zatuhnúť. Potom položíme druhú polovicu korpusu a na vrch ďalšiu časť plnky. Dáme opäť do chladničky a zatiaľ si urobíme polevu.
  6. Smotanu dáme zohriať, ale nesmie vrieť, pridáme polámanú čokoládu a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme trochu vychladnúť. Vyberieme zákusok z chladničky dáme okolo neho papier na pečenie a nalejeme polevu. Papier na pečenie preto, lebo zákusok nemáme na plechu, aby nám poleva nestiekla zo zákuska. Dáme do chladničky stuhnúť a máme hotovo. Najlepšie je nechať dobre stuhnúť zákusok od večera do rána.
  7. No a tu som už fotila na druhý deň.
  8. Nakrájané na tácke. A tu som použila tretiu časť plnky, ozdobila som zákusok a na vrch som dala listy z limetky.
  9. A už len kávička chýbala.
  10. Tak čo poviete, vyskúšate?