Tvarohová nátierka
Tvarohový „tartar“ s čili a orechmi
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
15 minút príprava |
Postup- Orechy opečieme na panvici nasucho
alebo v rúre pri 180 °C asi 5–8 minút
a necháme vychladnúť. Červenú cibuľu
nakrájame najemno, orechy rozsekáme
nadrobno (alebo rozdrvíme v mažiari
na menšie kusy), čili papričky posekáme najemno.
- V nádobe zmiešame takto pripravené suroviny s tvarohom a so zmäknutým maslom, dochutíme soľou, korením a necháme v chladničke 30 minút stuhnúť.
- Podávame s hriankami, domácim,
ryžovým či iným zdravým chlebom.
Ak nemôžeme konzumovať čerstvé
čili, môžeme použiť na dochutenie čili
omáčku. Bez použitia akejkoľvek variácie čili však viac vynikne chuť opečených orechov.
|