Tvarohová nátierka

Tvarohový „tartar“ s čili a orechmi

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Orechy opečieme na panvici nasucho alebo v rúre pri 180 °C asi 5–8 minút a necháme vychladnúť. Červenú cibuľu nakrájame najemno, orechy rozsekáme nadrobno (alebo rozdrvíme v mažiari na menšie kusy), čili papričky posekáme najemno.
  2. V nádobe zmiešame takto pripravené suroviny s tvarohom a so zmäknutým maslom, dochutíme soľou, korením a necháme v chladničke 30 minút stuhnúť.
  3. Podávame s hriankami, domácim, ryžovým či iným zdravým chlebom. Ak nemôžeme konzumovať čerstvé čili, môžeme použiť na dochutenie čili omáčku. Bez použitia akejkoľvek variácie čili však viac vynikne chuť opečených orechov.