Tvarohový krémeš

adustek - bez fotkyadustek, 15. júna 2012
Tvarohový krémeš
Foto: adustek
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
22 dkg
12 dkg
12 dkg
2 ks
1 KL
Krém:
1/2 l
2 ks
3 ks
1 ks
1 ks
1,5 dcl
15 dkg
1 ks
Sneh:
5 PL




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vyvaľkáme cesto a dáme ho do hlbokého plechu

  2. 2

    Všetky prísady na krém spolu vymiešame mixérom a vylejeme na cesto. Dáme piecť.

  3. 3

    Z bielkov, ktoré nám zostali vyšľaháme sneh do ktorého pridáme 5 PL cukru. Keď sa nám koláč pečie tak 15 až 20 minút vyberieme ho a dáme naň sneh. Dáme vysušiť na pár minút pokým sneh nezružovie

Diskusia k receptu

andreacs
Toto poznám, výborné.... Vďaka za pripomenutie, niekedy upečiem.
marijanka712
krásne sa ti vydaril priam výstavný kus škoda do neho zahryznúť poznám ich fakt sú vynikajúce a ked ich upečiem vždy sa rýchlo zjedia. neviem či máme rovnakú receptúru, ale skútočne môžem ich odporučiť sú výborne .
astheart
Jak velký je ten plech? Sníh je z 5 bílků, ale stejně se mi zdá ta vrstva dost vysoká...... Recept se mi líbí. Ukládám.
adustek
@astheart no ja som ho dávala na plech 40x30 cm...a zostal mi takýto krásny sneh..najskôr som banovala že som ho nedala na menší plech lebo som myslela že bude málo snehu...ale zostal krásny...
evilauri
Pekny kremesko, ja som s tvarohom tusim este ani nikdy nejedla, to musi byt vyborne, ukladam :-)
ada9112
krásny koláčik môžeš mi prosím ta poradit ?kedy kolvek robím koláč alebo žemlovku kde ide navrch zapiet snech po vybratí z rúry je krásne vysoky a po pár minutach je po snehu.splasne.už som skušala všetko a nie a nie zostat pekne vysoky.ako na to?
evanaaa
Robila som ho asi dvakrát, ale na klasickom plechu, dva tvarohy mi boli málo, druhý raz som robila z troch alebo dokonca štyroch kociek, ale aj ostatných surovín som dala viac. A tuším som mala aj lístkové cesto miesto robeného.
adustek
@ada9112 rada by som poradila ale netuším :( ked robievam na tento krémeš vždy mi zostane sneh krásny...ale ked robím napríklad na žemlovku tiež mi vždy splasne a štve ma to....vôbec netuším prečo :/
fialka49
Podľa rady jedného cukrára treba dať pri šľahaní na každé bielko 5 dkg kryštálového cukru, potom sneh po vybratí z rúry nespľasne. Je to síce sladšie, ale nepokazí nám to robotu.
marienka44
@Adustek ,aj ja robim podla Tvoho recept, je vyborny. Len moj recept ma trochu viac muky /300 g/, aby bolo vyssie hnede cesto. Niekto robi tento zakusok na listkovom ceste. Je to najoblubenejsi zakusok mojho vnuka. :-)
siskam
@adustek robila som krémeš, je vynikajúci. Už som poskytla recept aj kamarátke, veľmi chutill aj jej synom. Budem ho robiť aj v budúcnosti. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia