Tvarohový koláč

elle82 - fotkaelle82, 5. decembra 2010
Tvarohový koláč
Foto: elle82

Chutný a rýchly koláč...

30
porcií
90 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
120 g
120 g
1 ks celé
1 ks
220 g
1/2
Plnka:
150 g
1 ks
1 ks, celé
3 ks
1 dcl
5 dcl
1 ks
500 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Vymiešame si cukor s vajíčkom a žĺtkom do penista. Pridáme si nakrájané maslo a nakoniec vmiešame múku s PDP a dáme do chladu odstáť aspoň na 2 hodiny.

  2. 2

    Plnka: Práškový cukor, vanilkový cukor, vajíčko a žĺtky vymiešame do penista. Pomaly vlejeme do plnky olej. Zmiešame si mlieko so zlatým klasom a tiež opatrne vlejeme do plnky. Nakoniec primiešame tvaroh.

    Tvarohový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozotrieme na vymastený plech, na surové cesto vylejeme plnku a pečieme pri teplote 170°C približne 20min. Keď je koláč skoro upečený natrieme naň sneh zo 4 bielkov a 4 lyžíc kryštálového cukru a dáme ešte zapiecť. Necháme poriadne vychladnúť a podávame. Prajeme dobrú chuť :)

    Tvarohový koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu

zdezda
výborný koláčik, aj u nás je veľmi obľúbený, najchutnejší je na druhý deň :-), pekne si ho nafotila
elle82
No dnes som koláčik piekla a už nie je ani jeden kúsok :)))...nooo Zdezda moja prvá nafotená sladkosť :)))
bazulienka
@elle82 ;máš to pekne nakrajané aj nafotené......škoda,že ja ešte neviem pridavat fotky ...ani foťak nemám (ale možno ježiško prinesie?)
marienka44
Robím ho casto, vnuk ho má rád. Tvaroh. krém miešam v mixéri. .Pekné a chutné.
jeka
Ukladám,vyskúšam,dakujem.
elle82
ďakujem kočky :) Pipina222 ano naozaj ide tam ide 5 dcl mlieka...sa to tam stratí neboj :)))
elle82
bazulienka... vkladať fotky nie je ťažké...ked dostaneš foták tak pofotiš a popridávaš aj foto. ked nebudeš vedieť ako tak poradím :))))...a ďakujem
pipina222
nevyzeral sice tak krasne ako Vas, ale zozal velky uspech :) ten tvaroh mi samozrejme klesol az ku cestu. a to bielko bolo asi malo zapecene, neviem to odhadnut, kedy to vybrat.
cica2
samé dobré recepty, si šikovná!!!..ukladám si aj tento:)...ďakujem!
elle82
cica2- ďakujem za pochvalu :)))...no vieš ako som na materskej , tak aspoň takto si skracujem chvíľky....

tonicka53
@elle82 , pod rozpisom je uvedené piecť 50 min. na 170°C; potom v popise je že piecť približne 20 min na 170°C; t.zn. že rozotrené bielky ešte piecť 30 min. na 170°C ? vidím že aj @pipina222 s tým mala problém, prosím upresni nám to. dík
3sandra3
teraz som si všimla, že jedna časť na fotke je kakaová,,, kde ide kakao?
martina32
vie niekto cim sa da nahradit Zlaty klas? tu v Usa sa neda kupit...
martina32
vie niekto cim sa da nahradit Zlaty klas? tu v Usa sa neda kupit...
sovka62
Ak v USA predávajú pudingové prášky, tak namiesto Zlatého klasu použi vanilkový puding. Ak nie, môžeš použiť napr. kukuričný škrob (na Slovensku Maizena), ten by mali mať aj v USA. V tom prípade tam bude trošku chýbať žltá farba, lebo ten Zlatý klas je zlatý od farbiva, ale to by nemalo vadiť, veď sú tam žĺtky.
aleana
píšeš že rýchly koláč... No keď treba čakať 2 hodiny za cestom,nie je veľmi rýchly...teda aspoň pre mňa. Ale chutný určite je :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia