Chutný a rýchly koláč...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 120 g |
|
| 120 g |
|
| 1 ks celé |
|
| 1 ks |
|
| 220 g |
|
| 1/2 |
|
| Plnka: | |
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks, celé |
|
| 3 ks |
|
| 1 dcl |
|
| 5 dcl |
|
| 1 ks |
|
| 500 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Vymiešame si cukor s vajíčkom a žĺtkom do penista. Pridáme si nakrájané maslo a nakoniec vmiešame múku s PDP a dáme do chladu odstáť aspoň na 2 hodiny.
- 2
Plnka: Práškový cukor, vanilkový cukor, vajíčko a žĺtky vymiešame do penista. Pomaly vlejeme do plnky olej. Zmiešame si mlieko so zlatým klasom a tiež opatrne vlejeme do plnky. Nakoniec primiešame tvaroh.
- 3
Cesto rozotrieme na vymastený plech, na surové cesto vylejeme plnku a pečieme pri teplote 170°C približne 20min. Keď je koláč skoro upečený natrieme naň sneh zo 4 bielkov a 4 lyžíc kryštálového cukru a dáme ešte zapiecť. Necháme poriadne vychladnúť a podávame. Prajeme dobrú chuť :)
- 2









varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-rezy-/4543-recept.htm...