Tvarohové rezy

Tvarohové rezy
Foto: klaura
klauraKlaura, recept pridal: 30. januára 2010 21:19Ďalšie jeho recepty

U nás sa po nich len zapráši. Tvarohové dobroty má moja rodina veľmi rada ... :)

Suroviny

6-10
porcií
20
minút
príprava
30+10
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Múku, maslo, práškový cukor, vajce, žĺtka, kypriaci prášok a kakao zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a hr.múkou vysypaný plech.

2

Tvaroh, cukor, vanilínový cukor, zlatý klas, vajce, žĺtka, mlieko, olej dáme do hlbšej nádoby a rozšľaháme. Nezľaknite sa, je to celkom riedke. Túto zmes vylejeme na cesto a upečieme.

3

Ušľaháme tuhý sneh z 5 bielkov a 5 PL práškového cukru. Navrstvíme na upečený koláč a ešte na 10 minút dáme do rúry zapiecť.

4

Krájame po vychladnutí mokrým nožom. Ja som do pudingovej vrstvy pridala černice (alebo iné drobné ovocie), preto tie tmavé škvrny. :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evas13, 31. januára 2010 o 06:02
    Veľmi zaujímavý, jednoduchý a dobre vyzerajúci koláčik. Vyskúšam


  • milina, 31. januára 2010 o 09:23
    Vyskúšam!!!


  • alivedre, 31. januára 2010 o 09:52
    tiež vyskúšam..!!!!!!


  • tilda, 31. januára 2010 o 09:54
    určite aj ja vyskúšam vyzerá to dobre


  • zela, 31. januára 2010 o 11:54
    Rozmýšľala som nad nejakým dobrým zákuskom pre dcéru,ktorá bude mať narodeniny,dúfam,že jej /aj ostatným/ bude chutiť.


  • veronika353, 31. januára 2010 o 16:08
    Podobné řezy poznám pod názvem tvarohový krémovník, jsou fakt velmi dobré, vyzkoušejte!


  • igor63, 31. januára 2010 o 16:10
    je to najlepši zákusok na svete. do,a ho musíme mať stále pri akejkoľvek oslave. neváhajte a vyskúšajte. skutočna lahoda


  • klaura, 31. januára 2010 o 17:33
    Jéj, ďakujem za komentáre, potešili ste ma :). Tak nech sa vám vydarí. Ozvite sa, ako chutil.


  • kethy, 31. januára 2010 o 20:34
    skúsila som upiect tento zákusok nikomu nechutil bol sladký a spodok tvrdý, žial


  • klaura, 31. januára 2010 o 21:13
    Kethy: opätovne som prekontrolovala suroviny, či som niečo nezabudla, nepoplietla ... všetko je v poriadku. Ja mám spodok vždy mäkučký ... mrzí ma, že sa nevydaril ...


  • kethy, 1. februára 2010 o 01:37
    Nechápem že sa všetkým podaril len mne nie. naozaj nám nechutil. No nič skusim iný recept. Dakujem za odpoved. Nechcem druhým brat chut piect tento koláč snád budu mat vačší uspech.


  • oblizprst, 3. februára 2010 o 17:21
    To Kethy: Ak si zabudla dať prášok do pečiva, tak sa niet čo čudovať, inak neexistuje, aby bolo cestíčko tvrdé. Prepáč.


  • cistinka, 27. marca 2010 o 19:17
    Klaura, my sme dnes so sestrou robili tieto tvoje koláčiky....boli fantastické...dali sme čučoriedky namiesto černíc....vďaka za dobrý recept :-))


  • cistinka, 27. marca 2010 o 19:38
    Dokonca sme mali na tom snehu aj tie zlaté guličky ako ty....a mama sa pýtala, kde som zohnala tie zlaté ozdôbky :-)))) nemala so sebou okuliare....dali sme aj susedom, aj tí chválili


  • klaura, 27. marca 2010 o 19:43
    :)


  • kavicka, 10. júla 2010 o 20:22
    Ja som ho dnes upiekla ,je naozaj vynikajuci :-)akurat som do cesta pridala trochu viac muky a krasne sa mi upiekol.dobre ze si tam dala tu poznamku ze tvarohova plnka bude riedka ,fakt som sa zlakla :-))ale vyborne sa to upieklo.ja som do tvarohovej plnky pridala cerstve maliny ,kedze ich je teraz plno:-)Vynikajuco osviezil v takychto teplotach :-)Vdaka za recept ,uz je v mojej kk


  • klaura, 12. júla 2010 o 21:59
    :) @kavicka : ďakujem, som rada, že sa ti vydaril ... :)


  • 3sandra3, 28. októbra 2010 o 22:52
    krásny koláčik, isto aj výborný,,,dávam si do kk...a v sobotu urobím


  • dorisa, 15. marca 2012 o 19:21
    krásny koláčik,už je v mojej KK


  • katrin21, 3. mája 2013 o 21:01
    Prosim vas, rozdelte tie suroviny na Cesto, plnka a sneh, lebo inak je v tom chaos... hlavne ten koniec, neviem, co ma ist kde..... alebo proste v takom poradi ako je to pisane? A chyba tam v zozname tych 5 bielkov, je tam len 5PL cukru.... :)


  • klaura, 4. mája 2013 o 01:02
    katrin ... rozdeliť sa to spätne nedá ... ale ak budeš postupovať podľa jednotlivých bodov, myslím že sa zákusok vydarí ... bielka som doppísala ... 1/ je cesto 2/ plnka 3/ snehová vrstva ... na množstvá mrkneš do rozpisu surovín ... ešte niečo nie je jasné ?


  • katrin21, 4. mája 2013 o 16:10
    no, uz som ho robila.. do tvarohu som dala len tie zltka, vajce som uz nedala.. zdalo sa mi, ze by to malo stacit a aj tak bolo, takze jedno vajce usetrene :) Inak chuti celej rodine, takze je dobry :)


  • katrin21, 4. mája 2013 o 16:12
    jedinu vytku mam k cestu, po upeceny fajn, ale roztriet ho na plech je strasne.... vyvalkat sa mi nedalo ( lepilo sa), takze som to roztierala takym tym " lízatkom" po plechu( peciem na papieri), dost otrocina.... ale tak dalo sa to nakoniec.... Maslo topite, alebo len nechavate zmaknut? ja som len zmaknute miesala....


  • klaura, 4. mája 2013 o 20:47
    som rada, že sa koláčik nakoniec vydaril a chutil vám ... a musím sa priznať, že ani ja to vajce do plnky nedávam... :) v recepte ale je a chcem to tak ponechať ... maslo do cesta nechám len zmäknúť a pravda je, že sa horšie roztiera ... ale dá sa ... :)


  • hakr, 12. októbra 2013 o 18:03
    Dobrý den, nepodařilo se mi rozluštit, co je Zlatý klas. Moc děkuji za odpověď. Hanka


  • emly, 12. októbra 2013 o 21:47
    Zlatý klas 40g
    hakr....Krémový prášok Zlatý klas od Dr. Oetkera je osvedčeným a nenahraditeľným pomocníkom pri pečení. Možno ho použiť na prípravu lahodných vanilkových krémov a plniek do zákuskov a tort.
    Je v balení ako pudingové prášky, podobný vanilkovému.


  • klaura, 14. októbra 2013 o 09:29
    @hakr je to vlastne kukuričný škrob skús u vás gustin alebo niečo podobné ... môžeš použiť aj vanilkový puding :)


  • petosmeto, 21. novembra 2013 o 11:23
    Jeden z najlepsich kolacov, ak nie najlepsi. recept mam od znamej u ktorej som ho prvy krat ochutnal, v podstate recept bol skoro taky isty, okrem toho, ze tam neslo kakao. I bez kakaa je velmi dobry.
    som poteseny, ked som tu nasiel tento recept, naozaj je to asi najlahodnejsi kolac. povedal by som, ze je este lepsi nez marlenka/medovnik, ktory je u mna na druhom mieste.
    tento je asi na prvom.


  • petosmeto, 21. novembra 2013 o 11:25
    este poznamka, kedze som ho robieval cele roky. Ked som ho u tety prvy krat jedol , hned som si pytal recept. ta plnka je fakt riedka, tiez ma to zaskocilo. na vyslahanie peny som pouzival krystalovy cukor.
    tie kvapocky hore, co sa spravia na pene, su charakteristicke pre neho. vzdy sa tam spravia, a dava to tomu kolacu dusu.


  • petosmeto, 21. novembra 2013 o 11:26
    a nikdy nedavajte margarin! vzdy maslo. margarin to je nahrazka pre ochudobnenu kuchynu. prava kuchyna pozna len maslo!


  • root, 21. novembra 2013 o 13:00
    @petosmeto : Nemám rád takéto žabo-myšie polemiky o tukoch. Jeden výskum napíše, že špenát je skvelý zdroj železa, druhý napíše, že desatinná čiarka má byť posunutá o 5 miest vľavo. Navyše, čo by si poradil ľuďom, ktorí nemôžu jesť mliečne výrobky?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist