Tvarohový koláč v lístkovej vaničke (fotorecept)

Autor receptu: andys

Jednoduchý a chutný dezert na slávnostnú príležitosť i všedný deň (u nás najmä vo všedný deň - kedykoľvek;))

10 minút
príprava
30-40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny (jedno vajíčko sa stratilo zo záberu, potrebujeme ich 6, ako som písala v surovinách).
  2. Lístkové cesto vyvaľkáme podľa veľkosti plechu tak, aby sme mohli vytvarovať vaničku, ktorou vyplníme celé vnútro plechu (ja som použila vyvaľkané lístkové cesto). Cesto popicháme vidličkou.
  3. V mlieku vyšľaháme krémový prášok a spojíme ho s tvarohom, kryštálovým a vanilkovým cukrom, žĺtkami zo 6 vajec. Masa ostane riedka, ale to nie je na škodu veci.
  4. Pudingovú masu vylejeme do pripravenej vaničky.
  5. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry. Po cca 20 minútach, keď krém zhustne a na vrchu začne chytať zlatistú farbu, pridáme sneh, vyšľahaný zo 6 bielkov, štipky soli a trstinového cukru (nemusíte použiť celé množstvo, uvedené v prehľade surovín - podľa vašej chuti). Sneh by sa mal šľahať v sklenej mise, to spolu so soľou zabezpečí, aby bol pekne tuhý. (Na obrázku je poloupečený koláč pred pridaním snehovej vrstvy).
  6. Na povrch koláča rozotrieme snehovú masu a dáme dopiecť. Vďaka trstinovému cukru bude snehová vrstva pekne zlatistá. Dobrú chuť :)