Tvarohový koláč v lístkovej vaničke (fotorecept)
Autor receptu: andys
Jednoduchý a chutný dezert na slávnostnú príležitosť i všedný deň (u nás najmä vo všedný deň - kedykoľvek;))
10 minút príprava |
30-40 minút na 160 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny (jedno vajíčko sa stratilo zo záberu, potrebujeme ich 6, ako som písala v surovinách).
- Lístkové cesto vyvaľkáme podľa veľkosti plechu tak, aby sme mohli vytvarovať vaničku, ktorou vyplníme celé vnútro plechu (ja som použila vyvaľkané lístkové cesto). Cesto popicháme vidličkou.
- V mlieku vyšľaháme krémový prášok a spojíme ho s tvarohom, kryštálovým a vanilkovým cukrom, žĺtkami zo 6 vajec. Masa ostane riedka, ale to nie je na škodu veci.
- Pudingovú masu vylejeme do pripravenej vaničky.
- Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry. Po cca 20 minútach, keď krém zhustne a na vrchu začne chytať zlatistú farbu, pridáme sneh, vyšľahaný zo 6 bielkov, štipky soli a trstinového cukru (nemusíte použiť celé množstvo, uvedené v prehľade surovín - podľa vašej chuti). Sneh by sa mal šľahať v sklenej mise, to spolu so soľou zabezpečí, aby bol pekne tuhý.
(Na obrázku je poloupečený koláč pred pridaním snehovej vrstvy).
- Na povrch koláča rozotrieme snehovú masu a dáme dopiecť. Vďaka trstinovému cukru bude snehová vrstva pekne zlatistá. Dobrú chuť :)