Tvarohový koláč

Tvarohový koláč (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tvaroh je veľmi vďačnou surovinou na koláče. A ak sa s ním trocha vyhráme, koláč bude aj pekne vyzerať.

1 plech (32x40 cm)
porcia
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na studenou vodou opláchnutý plech.
  2. Mlieko, žĺtky, tvaroh, kryštálový cukor, Zlaté klasy a vanilkový cukor dáme do misky a vyšľaháme.
  3. Hmotu nalejeme na lístkové cesto.
  4. Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 20 minút, len kým hmota je pevná (upečieme asi na 80 %). Kontrolujeme jemným zatrasením pekáča, keď hmota nie je tekutá, je to ok.
  5. Medzitým vyšľaháme bielky s práškovým cukrom do pevného snehu.
  6. Sneh navrstvíme na koláč.
  7. Vidličkou alebo zdobítkom na torty urobíme na snehu vlnky. Koláč vrátime do rúry a dopečieme dozlata.
  8. Krájame až po dôkladnom vychladnutí.