Tvarohový koláč
Tvarohový koláč (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tvaroh je veľmi vďačnou surovinou na koláče. A ak sa s ním trocha vyhráme, koláč bude aj pekne vyzerať.
1 plech (32x40 cm) porcia |
60 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na studenou vodou opláchnutý plech.
- Mlieko, žĺtky, tvaroh, kryštálový cukor, Zlaté klasy a vanilkový cukor dáme do misky a vyšľaháme.
- Hmotu nalejeme na lístkové cesto.
- Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 20 minút, len kým hmota je pevná (upečieme asi na 80 %). Kontrolujeme jemným zatrasením pekáča, keď hmota nie je tekutá, je to ok.
- Medzitým vyšľaháme bielky s práškovým cukrom do pevného snehu.
- Sneh navrstvíme na koláč.
- Vidličkou alebo zdobítkom na torty urobíme na snehu vlnky. Koláč vrátime do rúry a dopečieme dozlata.
- Krájame až po dôkladnom vychladnutí.