Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Rodinka mala chuť na nejaký osviežujúci koláč. Na ich podnet som sa rozhodla upiecť tento. Milovníci nie veľmi presladených dezertov si prídu na svoje :)

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo s 30 g práškového cukru, vanilínovým a škoricovým cukrom, soľou a žĺtkami dáme do misky.
  2. Uvedené suroviny spolu vymiešame.
  3. Bielky s 90 g práškového cukru vyšľaháme dotuha.
  4. V ďalšej miske zmiešme múku, kypriaci prášok a mak. Následne k tomu pridáme zmes z bodu č. 2 a sneh.
  5. Všetko spolu zľahka zamiešame.
  6. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24 cm) a uhladíme. Dáme piecť (180 °C 40 min.)
  7. Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme.
  8. Príprava krému: obsah vrecka želatíny vysypeme do horúcej, nie vriacej vody a miešame, kým sa nerozpustí (držíme sa návodu, podľa toho akú želatínu máme, ja som mala značku Liana). V miske si zmiešame smotanu, tvaroh a cukor.
  9. Do tejto zmesy postupne zašľahaváme rozpustenú želatínu.
  10. Na vychladnutý korpus navrstvíme asi polovicu krému a na to poukladáme časť odkôstkovaných višní.
  11. Na višne natrieme zvyšok krému. Dáme do chladničky stuhnúť približne na 3 hod.
  12. Po 3 hodinách vyberieme z chladničky. Na krém poukladáme zvyšné odkôstkované višne.
  13. Na prípravu želé použijeme kompótovú šťavu z višní a želé pripravíme podľa návodu a po čiastočnom vychladnutí, keď začne tuhnúť, dáme na vrch na višne (môžeme použiť aj iné ovocie napr. jahody,maliny a i.). Nakoniec dáme do chladničky ešte na chvíľu stuhnúť. Toto je koláčik vybratý z chladničky.