Tvarohovo-pudingový závin s broskyňami fotorecept
Foto: babkamt
Mala som doma tvaroh , ktorý som už musela minúť. Použila som ho do tohto závinu.
na 200 °C
Suroviny
300 g |
|
300 g |
|
30 g |
|
3 PL |
|
1 čl |
|
180 ml |
|
330 ml |
|
1 ks |
|
Plnka tvarohová: | |
500 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Puding: | |
300 ml |
|
40 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 pl |
|
50 g |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Odvážila som si 300 g hladkej múky špeciál a 300 g polohrubej múky. Pridala som k nej 1 čl soli , 3 pl cukru a vanilkový cukor. Obe múky som preosiala.
-
2
Z vlažného mlieka , 1 čl cukru a 30 g droždia som spravila kvások. Do zvyšného mlieka som pridala olej , rozmiešala som ho v mlieku.
-
3
Pridala som ho k múke , zľahka som premiešala , nechala som chvíľu postáť. Potom som cesto riadne vypracovala.
-
4
Vypracované cesto som pomúčila a dala som ho kysnúť.
-
5
Kým mi cesto kyslo , spravila som puding z 300 ml mlieka , Zlatého klasu , vanilky ,cukru a žĺtka. Do uvareného som vmiešala 2 plátky masla.
-
6
Vlani som zavarila mnoho broskýň. Teraz som z nich dala do koláča. Broskyne som nakrájala na malé kocky.
-
7
Tvaroh som ochutila vanilkovým cukrom , cukrom , zamiešala som do neho celé vajce. Nechcelo sa mi robiť z bielka sneh :-) Ochutený tvaroh som zmiešala s vychladnutým pudingom.
-
8
Vykysnuté cesto som rozdelila na štyri časti.
-
9
Každú časť som rozvaľkala , natrela plnkou , na ňu som uložila broskyne , zvinula som cesto do závinu.
-
10
Záviny som kládla na plech vystlaný pečiacou fóliou.Vrch závinov som natrela olejom.
-
11
Rúru som vyhriala na 200 °C. Koláč som piekla 20 minút.
-
12
Konečne trochu vychladol a môžem z neho nakrájať. Vrch som posypala zmesou práškového a vanilkového cukru.
@janikbj teší ma , že si závin vyskúšala.Ja som zvolila broskyne , no výber ovocia , konkrétne marhule , určite nič nepokazí :-) Som rada , že ho budeš robiť častejšie - ako píšeš :-)
@jakamaka ak si si všimla , nedávam tvaroh až na kraj. Keď ho vyskúšaš , ozvi sa , či ti chutilo.
@ola111 mán chutil. Tie broskyne s tvarohom spolu pasujú.
@paeva tiež nemôžem dávať hrozienka , lebo moja vnučka ich nemá rada. Preto som do tvarohu dala broskyne.
Pripájam sa k ostatným pochvalným komentárom. Práve sa chystám Tvoj závin upiecť. Len som narazil na nejaké nezrovnalosti. V pečení koláčov som začiatočník, tak Ťa chcem poprosiť o upresnenie.
V surovinách na cesto uvádzaš 3PL cukru a v postupe dávaš 1KL cukru do kvásku. Idú tie tri PL cukru do cesta alebo nie, lebo v postupe ten cukor nespomínaš. Ďalej, v surovinách na cesto máš ešte vanilkový cukor a v postupe nie. Patrí tam alebo nie? Budem rád keď mi to upresníš. Ďakulem a prajem pekný deň.
1 kl cukru ide do kvásku , ktorý spravíš z mlieka , 30 g droždia a kl cukru - necháš vykysnúť.Dúfam , že som ti pomohla.
Ďakujem, pomohla.