Tvarohovo-pudingový závin s broskyňami (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Mala som doma tvaroh , ktorý som už musela minúť. Použila som ho do tohto závinu.

20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Odvážila som si 300 g hladkej múky špeciál a 300 g polohrubej múky. Pridala som k nej 1 čl soli , 3 pl cukru a vanilkový cukor. Obe múky som preosiala.
  2. Z vlažného mlieka , 1 čl cukru a 30 g droždia som spravila kvások. Do zvyšného mlieka som pridala olej , rozmiešala som ho v mlieku.
  3. Pridala som ho k múke , zľahka som premiešala , nechala som chvíľu postáť. Potom som cesto riadne vypracovala.
  4. Vypracované cesto som pomúčila a dala som ho kysnúť.
  5. Kým mi cesto kyslo , spravila som puding z 300 ml mlieka , Zlatého klasu , vanilky ,cukru a žĺtka. Do uvareného som vmiešala 2 plátky masla.
  6. Vlani som zavarila mnoho broskýň. Teraz som z nich dala do koláča. Broskyne som nakrájala na malé kocky.
  7. Tvaroh som ochutila vanilkovým cukrom , cukrom , zamiešala som do neho celé vajce. Nechcelo sa mi robiť z bielka sneh :-) Ochutený tvaroh som zmiešala s vychladnutým pudingom.
  8. Vykysnuté cesto som rozdelila na štyri časti.
  9. Každú časť som rozvaľkala , natrela plnkou , na ňu som uložila broskyne , zvinula som cesto do závinu.
  10. Záviny som kládla na plech vystlaný pečiacou fóliou.Vrch závinov som natrela olejom.
  11. Rúru som vyhriala na 200 °C. Koláč som piekla 20 minút.
  12. Konečne trochu vychladol a môžem z neho nakrájať. Vrch som posypala zmesou práškového a vanilkového cukru.