Tvarohovo-pudingový závin s broskyňami (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Mala som doma tvaroh , ktorý som už musela minúť. Použila som ho do tohto závinu.
Postup
- Odvážila som si 300 g hladkej múky špeciál a 300 g polohrubej múky. Pridala som k nej 1 čl soli , 3 pl cukru a vanilkový cukor. Obe múky som preosiala.
- Z vlažného mlieka , 1 čl cukru a 30 g droždia som spravila kvások. Do zvyšného mlieka som pridala olej , rozmiešala som ho v mlieku.
- Pridala som ho k múke , zľahka som premiešala , nechala som chvíľu postáť. Potom som cesto riadne vypracovala.
- Vypracované cesto som pomúčila a dala som ho kysnúť.
- Kým mi cesto kyslo , spravila som puding z 300 ml mlieka , Zlatého klasu , vanilky ,cukru a žĺtka. Do uvareného som vmiešala 2 plátky masla.
- Vlani som zavarila mnoho broskýň. Teraz som z nich dala do koláča. Broskyne som nakrájala na malé kocky.
- Tvaroh som ochutila vanilkovým cukrom , cukrom , zamiešala som do neho celé vajce. Nechcelo sa mi robiť z bielka sneh :-) Ochutený tvaroh som zmiešala s vychladnutým pudingom.
- Vykysnuté cesto som rozdelila na štyri časti.
- Každú časť som rozvaľkala , natrela plnkou , na ňu som uložila broskyne , zvinula som cesto do závinu.
- Záviny som kládla na plech vystlaný pečiacou fóliou.Vrch závinov som natrela olejom.
- Rúru som vyhriala na 200 °C. Koláč som piekla 20 minút.
- Konečne trochu vychladol a môžem z neho nakrájať. Vrch som posypala zmesou práškového a vanilkového cukru.